A CECRA elnöke köszönetet mondott Kovács Lászlónak és az Európai Bizottságnak a gépjármű adózással kapcsolatos, 2005 júliusában előterjesztett direktíváért, amely elfogadása esetén a regisztrációs adót az EU valamennyi tagállamában fokozatosan beépítené az éves üzembenntartási adóba. A CECRA az Európai Unió 25 tagállamában összesen 350 ezer gépjármű-kereskedő és szerviz érdekeit képviseli.

A CECRA tagjainak éves forgalma több mint 520 milliárd eurót tesz ki, és összesen 2,5 millió alkalmazott számára biztosítanak megélhetést.

A megbeszélésen a CECRA elnöke köszönetet mondott Kovács Lászlónak és az Európai Bizottságnak a gépjárműadózással kapcsolatos irányelv miatt, amely kizárja majd ugyanazon gépkocsi többszöri megadóztatását, amely ma még gyakori a tagországokban.

A megbeszélésen szó esett a szolgáltatások – beleértve a gépkocsi kölcsönzés és lízing – ÁFA elszámolásának egységesítéséről is, amit a CECRA szintén fontos kérdésnek tart. Kovács László tájékoztatta tárgyalópartnerét arról, hogy a kérdés már a Bizottság asztalán van. Ennek elfogadtatása sem lesz azonban egyszerű, mert azt néhány tagállam a gépjárműadózás alapelveinek egységesítéséhez hasonlóan ellenzi. Mindkét kérdésben egyhangú döntés szükséges a Tanácsban.

A gépjárműadózásról szóló direktívát várhatóan novemberben tűzi napirendjére a Pénzügyminiszterek Tanácsa.