Washingtonból érkezett hírek szerint társadalombiztosítási kártyák, vezetői engedélyek, hitelkártyák és más személyes dokumentumok keringenek gazdátlanul a hurrikán és árvíz sújtotta területeken. Fennáll a válós veszélye, hogy ezekkel illetéktelenek a közeljövőben visszaéléseket követnek el

Mivel még jelenleg is a legalapvetőbb szükségletek kielégítése okozza a legtöbb gondot a térségben, eddig nem érkeztek komolyabb bejelentések a jogtalanul felhasznált személyes dokumentumokkal elkövetett visszaélésekről. Az ügyben megszólaló bűnügyi szakértők szerint azonban a térség lakóinak komolyan számolniuk kell azzal a veszéllyel, hogy elvesztett igazolványaik felhasználásával egyesek bűncselekményeket követnek majd el.

A hatóságok igyekeznek majd alaposan megvizsgálni a segélyekért folyamodók személyazonosságát, ugyanakkor a hurrikán áldozatainak is fokozott körültekintéssel kell eljárniuk a közeljövőben. Ajánlatos például a lehető legrövidebb időn belül meggyőződni arról, hogy az elmúlt időszakban volt-e szokatlan pénzmozgás a bankszámlákon. A gyanús események kiszűrését elősegítendő ingyenessé vált hitelinformációkról szóló felvilágosítás.

Az FBI arra is felhívta a figyelmet, hogy az iratokkal való visszaélések eredményeképpen a hurrikán áldozatainak szánt segélyek is illetéktelenek kezébe juthatnak.

A szövetségi nyomozóiroda eddig 2000 olyan weboldalról tud, amelyen jótékony célú adományozást hirdettek meg. Ezek túlnyomó többsége valóban az áldozatok megsegítése érdekében működik, ugyanakkor körülbelül tucatnyi oldal esetében a nyomozóknak vannak kételyeik. Felhívták ezért az adományozók figyelmét arra, hogy inkább a közismert és régóta működő jótékonysági intézményeknek juttassák el a felajánlott összegeket.