“A munka és tőkejövedelmek összehangolásáért” a kormány 10 százalékos kamat és osztalékadót vezet be és támogatja a cégek tőzsdére való bevezetését.

Megállapodás született a kormány és a Budapesti Értéktőzsde között az árfolyamnyereség-adó bevezetéséről, a magyarországi középvállalkozások tőzsdei megjelenésének támogatásáról, valamint a nyugdíj-előtakarékossági befektetői számla bevezetéséről.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a magyarorszag.hu tudósítása szerint azt mondta, hogy “a kormány célja, hogy nyitottabbá és élénkebbé tegye a magyar értéktőzsdét, a magyar középvállalatoknak számára pedig – amelyek nagy részének az elmúlt évtizedekben nem volt lehetősége részt venni a tőzsdei kereskedésben – lehetővé tegye, illetve megkönnyítse a tőzsdei jelenlétet”. A Pénzügyminisztérium egy 100 millió forintos pályázati programot dolgoz ki, amely hazai középvállalkozások tőzsdei bevezetésének költségeihez biztosít állami támogatást.

2007-től adó a kamaton és az osztalékon

A 100 lépés program keretében 2007. január elsejétől egységesen 10 százalékos adó terheli a kamat és a tőzsdei árfolyam nyereségét. Ezzel együtt a tőzsdei társaságok által fizetett osztalék után fizetett adó kulcsa szintén tíz százalékra módosul.