Az EUvonal honlapja az első, a lakosság számára európai uniós információkat tartalmazó magyar honlap, amely ezentúl vakok és gyengénlátók számára is elérhető. Bár az uniós információk a vakok számára az EUvonal ingyenesen hívható telefonszámán eddig is hozzáférhetőek voltak, a szolgálat honlapjának vakbarát verziója mérföldkő az EU-s tájékoztatásban.

Az EUvonal vakbarát honlapján elérhető minden, a látók rendelkezésére álló információ, s így a vakok és gyengénlátók több tízezer oldalnyi hírt, tájékoztatót, háttéranyagot olvashatnak az Európai Unióról és Magyarország tagságáról. A vak felhasználók a honlap szolgáltatásait is igénybe vehetik, így kérdést tehetnek fel az EUvonal szakértőinek, játszhatnak a kvízjátékon és hozzászólhatnak a fórumhoz is.

Az EUvonal vakbarát honlapját a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének szakmai támogatásával alakította ki.

Az EUvonal honlapját eddig 2 millió 300 ezren nézték meg, látogatóinak száma a csatlakozás óta is folyamatosan növekszik, mára naponta átlagosan 3-4 ezren kíváncsiak az európai uniós hírekre, információkra.

Európai uniós témákban az EUvonal a lakosság első számú tájékozódási pontja Magyarországon. Indulása óta több mint 200 ezer telefonhívást és közel 11 ezer e-mailt válaszolt meg. A szolgálat az elmúlt két és fél év alatt az európai uniós lakossági tájékoztatás szakmailag elismert, megkerülhetetlen intézménye, referencia-pontja lett.

Az EUvonal-hoz beérkező kérdések legtöbbje a kis- és középvállalatoktól, munkavállalóktól, diákoktól és a mezőgazdaságban dolgozóktól érkezik. Az érdeklődők legtöbbször a munkavállalásról, az utazásról, a kereskedelemről és a szolgáltatásnyújtásról keresnek információkat. A honlap egyik leglátogatottabb és legfontosabb rovata a Kérdések-válaszok, ahol az EUvonal felhasználói által leggyakrabban feltett több mint 700 kérdés és válasz található meg, témakör szerint rendszerezve.