Az Alkotmánybíróság hétfői teljes ülésén folytatja a személyi- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény előzetes alkotmányossági vizsgálatát.

A testület elé kerül az az indítvány, amely a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló törvénynek a foglalkoztatási érdekegyeztetés szervezetével kapcsolatos szabályait vitatja.

Egy indítványozó a Büntető Törvénykönyvnek a határozott ideig tartó szabadságvesztés leghosszabb tartamával, a feltételes szabadságra bocsátással és a büntetés felfüggesztésével kapcsolatos rendelkezései alkotmányellenességének vizsgálatát kérte.

Egy másik indítványozó a Magyar Köztársaság ez évi költségvetéséről szóló törvény alkotmányosságát kérdőjelezte meg.

Az alkotmánybírók foglalkoznak azzal az indítvánnyal, amely szerint az alaptörvénybe ütközik a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló törvény.

Kedden az Alkotmánybíróság nyilvános határozathirdetést tart az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének feltárásáról és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára létrehozásáról szóló – az Országgyűlés által 2005. május 30-án elfogadott, de az államfő által ki nem hirdetett – törvény ügyében.

A testület testület tárgyalja azt az indítványt, amely a társadalmi szervezetek által használt állami tulajdonú ingatlanok jogi helyzetének rendezéséről szóló törvény alkotmányosságát vitatja.