Megváltoztatta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság I. fokon meghozott döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy érsekcsanádi asszonyt, K.E-t sikkasztással vádoltak meg. A táblabíróság a nagy értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás mellett 2 rendbeli – amelyből 1 rendbeli folytatólagosan elkövetet -, számítástechnikai rendszer és adatok elleni vétségben is megállapította a vádlott bűnösségét, s főbüntetését, mint halmazati büntetést 3 év 8 hónapi börtöne súlyosbította. Az ítélet jogerős.

A büntetlen előéletű vádlott, K.E. 1989 decembere óta dolgozott a bácsalmási székhelyű Bácska Takarékszövetkezetnél, annak bajai kirendeltségnél volt pénztáros. Pénztárosi feladatai mellett végezte a takarékbetétekkel kapcsolatos ügyintézést is.

A vádlott 1998. júliusától a 2004. március 1.-én történt leleplezéséig rendszeresen vett el különböző nagyságú összegeket a kirendeltség pénztárából, illetve az ügyfelek által betétként befizetett összegekből, s ezeket a pénzeket jogtalanul eltulajdonította. A vádlott által elsikkasztott összeg mértékét pontosan nem lehet tisztázni, de legalább 5-10 millió forintos összeg volt. A hiányt a vádlott az évek során különböző módszerekkel fedte el, gyakorlatilag egy takarékszövetkezetet működtetett a takarékszövetkezeten belül. Az elkövetési érték (kisebb részben a jogtalanul eltulajdonított, nagyobb részt a sajátjaként kezelt pénzösszegek együttes értéke) pontosan szintén nem volt megállapítható, de az 50 millió forintot kétséget kizáróan meghaladta – áll az I. fokú bíróság ítéletében.

Különösen nagy értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében találta bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2006. április 5-én K.E. vádlottat, s ezért őt 2 év 8 hónap börtönre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, s 5 évre eltiltotta a pénztárosi foglalkozástól. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést.