Megváltoztatta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon meghozott döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy fülöpjakabi férfit, K.L.-t emberöléssel és súlyos testi sértéssel vádoltak meg.

A táblabíróság az I. fokon hozott ítéletet enyhének ítélte meg, K.L.-t jogerősen 10 börtönnel büntette, s 9 évre tiltotta el a közügyek gyakorlásától.

A büntetlen előéletű, alkalmi munkákból élő, alkoholfüggő vádlott egy fülöpjakabi tanyán élt együtt édesanyjával, aki betöltötte 80. életévét. A vádlott ittasan, több alkalommal is bántalmazta az anyját. A vádbeli cselekmény idején a vádlott és édesanyja tanyáján lakott a 37 éves K. F. sértett, aki több alkalommal is a sértett védelmére kelt, amikor fia rátámadott.
2005. február 26-án a vádlott, anyja, és a sértett is a tanyán tartózkodott. Ezen a délelőttön a vádlott ittasan, ismeretlen okból egy kemény tárgyat dobott az anyjához, majd kézzel is ütlegelte az idős asszonyt, aki több hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, többek között eltört az arccsontja is. Ezt követően a vádlott egy fejszével támadt a sértettre, és azzal többször is megütötte K.F.-et, akinek a koponyáját is betörte. A sértett a fejére mért ütést következtében 10-15 percen belül meghalt, életét a gyors orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A tett elkövetése után a vádlott mérgező permetező szert ivott, amitől elveszítette az eszméletét. A rendőrséget és a mentőket az anya kérésére egy, a tanya mellett elhaladó asszony hívta ki. A vádlott így került kórházba, ahol hosszabb orvosi kezelés hatására meggyógyult.
A vádlott a tárgyaláson a vallomástételt nem tagadta meg, de kiemelte: az eseményekről nem tud semmit mondani, mert nem emlékszik semmire.

Emberölés és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2006. március 2-án K.L. (1949 – fülöpjakabi lakos) vádlottat, s ezért őt 9 év börtönre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ezt az ítéletet változtatta meg a Szegedi Ítélőtábla.