Ma Xiuhong kínai miniszterhelyettes és munkatársai – a Nellie Kroes európai versenyügyi biztossal és a Bizottság Verseny Főigazgatóságának munkatársaival folytatott megbeszélést követően – június 22-én egy félnapos tanácskozásra a Gazdasági Versenyhivatalba látogattak. A találkozón a magyar versenyjogi szabályozás és a GVH működésének bemutatására is kiterjedő tanácskozáson túlmenően a felek együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírtak.

Ma Xiuhong asszony, a Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztériumának a versenyügyekért is felelős miniszterhelyettese egy hétfős delegáció élén – az Európai Bizottság versenyügyi biztosával, Nellie Kroes asszonnyal folytatott brüsszeli megbeszéléseit követően – június 22-én a Gazdasági Versenyhivatalba látogatott. Ez volt az első kapcsolatfelvétel kínai és magyar versenyjogi szakértők között.

A félnapos látogatás keretében a vendégek a GVH munkatársaitól a magyar versenyjogról, valamint a Hivatal működéséről és joggyakorlatáról kaptak áttekintő tájékoztatást. Ezen belül különösen a GVH működésének korai szakaszában érvényes szabályozási megoldások és az akkor szerzett jogalkalmazási tapasztalatok érdekelték a vendégeket. Ezek az ismeretek különösen fontosak számukra, mivel a Kínai Államtanács éppen két héttel ezelőtt fogadta el a versenytörvény tervezetét, és hamarosan várható, hogy az országgyűlés is jóváhagyását adja a törvényjavaslatra.
A látogatás végén együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a felek, kifejezve, hogy a jövőben rendszeressé kívánják tenni az információ- és tapasztalatcserét.