Helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság I. fokon meghozott ítéletének a büntetési tételre vonatkozó részét a Szeged Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa, így jogerősen 10 év 6 hónap börtönbüntetést kapott az a szegedi férfi, B.J., aki megölte egy ismerősét.

A vádlottat régebb óta egyoldalú érzelmi szálak fűzték N-né Sz. M.-hez, s a vádlott tudott arról, hogy az asszony baráti kapcsolatban állt M. Á. sértettel is. A vádlott ismerte a sértettet, de nem kedvelte.

2004. június 21-én a vádlott nap közben is fogyasztott alkoholt, majd az italozást az egyik Szent István téri klubban folytatta, s igen súlyosan leittasodott. Este a Párizsi körúton összetalálkozott a szintén ittas sértettel, és meghívta az egyik közeli kocsmába. Itt italozás közben szóba került közös nőismerősük, majd a sértett felajánlotta, hogy a beszélgetést az ő lakásán folytassák. A vádlott a meghívást elfogadta, együtt mentek el a sértett otthonába, s ott, nem sokkal később, az asszonyról beszélgetve összevesztek.

A vádlott ekkor felkapott egy kést, a sértettet dulakodás közben lenyomta a padlóra, és elmetszette annak nyakát. A sértett a támadást követően rövid időn belül meghalt. A vádlott ezt követen – kutatás látszatát keltve – különböző tárgyakat dobált szét a lakásban, majd eltávozott a helyszínről. A sértett holttestét másnap délelőtt testvére találta meg.
Első fokon emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2006. február 16-án B.J. (1956 – szegedi lakos) vádlottat, s ezért őt 10 év 6 hónap börtönre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetve az I. fokú ítélet hatályon kívül helyezése érdekében nyújtott be fellebbezést, de ezt a Szegedi Ítélőtábla nem tartotta megalapozottnak.