Bűnszervezet vezetésével, önbíráskodással és a Ragyás Tóni gúnynéven ismert bűnöző megöletésével is gyanúsítják azt a Magyar Róbertet, aki két éve Orbán Viktorral fényképeztette magát.

Generációváltás folyik a fővárosi éjszakai életben. A kilencvenes évek gyilkos merényletei, Seress Zoltán, Boross Tamás halála, Tasnádi Péter vagy az olajbűncselekményekkel is meggyanúsított Energol-Conti-Car-csoport vezetőinek hosszas bebörtönzése megkönnyítette a fiatalabb, gyakran vidéki hátterű kisebb főnökök megerősödését. Noha ezt bírósági ítélet még nem támasztja alá, csak a rendőrség által megfogalmazott gyanú, a bűnüldözők ebbe a körbe sorolják az általuk személyiségi jogi megfontolások miatt következetesen csak M. Róbertként emlegetett, Borsod megye északi részéből származó férfit és csapatát.

Magyar Róbert akkor tett szert országos ismertségre, amikor a választások előtt két fotó is megjelent, amelyen egy étteremben együtt szerepelt Orbán Viktorral – ami arra utal, hogy a politikusok biztonsági főnökei sem tanultak a közös fényképezkedéshez vezető, nagy vihart kavart Kuncze-Prisztás-esetből. Magyar neve a szervezett bűnözés elleni talán legjelentősebb perben, Radnai László és társai (a hajdani Energol-Conti-Car-csoport vezetői) tárgyalásán is többször elhangzott: hol mint gyilkosra, hol mint halállistára felvett, kivégzendő célszemélyre utaltak rá.

“Magyar Robinak a neve felmerült a Ragyás Tóni-féle emberöléssel kapcsolatban. Azt nem tudom, hogy a Ragyás Tóni a Radnai-féle társasággal hogyan állt kapcsolatban, de valahogy ezzel összefüggésben merült fel a Magyar Robival szemben történő fellépésnek az ötlete. (…) A felderítés a lakása környékén elkezdődött. Zuglóban lakik egy elég sötét helyen, ahol akármi megtörténhet. Ezt az akciót a Zöldiék hajtották volna végre” – vallotta a kecskeméti maffiaper egyik védett tanúja a jelenleg előzetes letartóztatásban ülő Magyar Róbertről, aki bűnszervezet vezetése, zsarolás, emberölésre felbujtás gyanújával van rács mögött.

A kecskeméti maffiaper védett tanújának személyét persze az érintettek igen hamar azonosítani tudták. Õ az egyelőre nem jogerős ítélet szerinti bűnszervezet (HVG, 2006. április 21.) egyik középvezetőjének, az első fokon 8 évi szabadságvesztéssel sújtott Molnár Miklós Richárdnak a vallomásában emlegetett Ricsinek a katonája volt. Egy másik vallomásában még egyértelműbben fogalmazott: “Felkerült a Magyar Róbert is a listára, akinek Ricsivel volt ellentéte. Úgy gondolták, hogy a Ragyás Tónit ő ölette meg, mindenki így tudta. Radnai és Ragyás Tóni tudtommal együtt dolgoztak. (…) Molnár Richárd meg is kérte a testvérét, Janót, hogy térképezze fel lakóhelyét Magyar Róbertnek, de aztán ő is lekerült a listáról.”

További részletek: http://hvg.hu/…3/page2.aspx