Megkezdte a TVtévé, azaz IP TV szolgáltatásának éles tesztelését a főváros 100 végpontján a TVnet Kft. A 25 csatornával induló próbaidőszak alatt lehetőség nyílik az IP TV technológia nyújtotta lehetőségek kipróbálására, mint például a videotéka, zenetár, elektronikus műsorújság vagy a 24 órás time shifting szolgáltatás. Az internettévézésre vágyók decembertől Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban köthetnek szerződést a TVnettel

A triple play műszaki megoldásához az eszközöket az Allied Telesyn magyarországi képviselete biztosította. A 100 végponton történő, november 15-ig tartó tesztidőszak alatt lehetőség nyílik az IP TV által nyújtott technológia számtalan lehetőségének kipróbálására. Az IP TV közel 3 hónapos premierje során az internettévézők 25 csatorna közül választhatnak, amelyből 10-nél az ún. time shifting üzemmódot is kipróbálhatják.

Az IP televíziózás alapja a szélessávú internet-hozzáférés, az adsl 3G. A televíziós műsorszóráshoz hasonló szolgáltatást a TVnet az általa telepített set top box eszközön keresztül, dedikáltan nyújtható adatfolyam útján teszi elérhetővé ügyfeleinek. A set top box nem tartalmaz merevlemezt vagy írható memóriát, az adatokat központi szervereken tárolják a szolgáltatók, és jelszóval védetten érhetik el az előfizetők. A tartalom jelentős része televíziós műsorszórás, amelyet kiegészít a filmek és videoklipek (movie on demand), valamint a zenei anyagok (music on demand) elérhetősége is. A
bevezetés technikai hátteréül az osztrák Ocilion és az Allied Telesyn közös fejlesztése szolgál, amely az első valódi, teljes triple play alkalmazás lesz Magyarországon, ténylegesen megnyitva a televíziózás sokat emlegetett új korszakát.

A tesztelésben résztvevők az IP TV próbaidőszakában díjmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást. A tesztelésre jelentkezni a TVnet honlapján található jelentkezési lap kitöltésével lehet. A cég az ügyfélvisszajelzések alapján folyamatosan alakítja majd a TVtévé menürendszerét, esetlegesen módosítja a tervezett szolgáltatási csomagokat és konstrukciókat, a tartalmakat pedig oly mértékben tölti fel, hogy az a leginkább megfeleljen a fogyasztói elvárásoknak.