Két vádlott ítéletét megváltoztatta, míg kettő esetében helybenhagyta az I. fokon eljáró bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben B. A.-t és három társát kábítószerrel visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolták meg.

Az I. rendű vádlott B. A. I. fokon kimondott büntetését a táblabíróság enyhének ítélte, ezért őt jogerősen 8 év fegyházbüntetéssel sújtotta, míg a II. rendű vádlott V.G.J. esetében az enyhítést látta indokoltnak a bírói tanács, s a II. rendű vádlott büntetését 5 év fegyházra enyhítette. A III. rendű vádlott K.R. és a IV. rendű vádlott L.L. büntetéséről szólva elhangzott az ítélet indoklásakor, hogy azt a Csongrád Megyei Bíróság az általuk elkövetett bűnnel arányosan állapította meg, így megváltoztatására nincs szükség.
Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Az I. és a II. rendű vádlott 2001 óta ismeri egymást, közöttük baráti kapcsolat alakult ki. 2003 őszén az I. rendű vádlott, aki informatikai programozó végzettségű, összebarátkozott a III. rendű vádlottal is, de ismeretségi körébe tartozott a IV. és az V. rendű vádlott is. A II. rendű vádlott 2003 nyarán kötött ismeretséget egy budapesti bárban egy általa Csucsu néven ismert személlyel, aki több találkozás után felajánlotta, hogy tud kábítószert és CD-ket szerezni. Ezt azon az őszön a II. rendű vádlott közölte az I. rendű vádlottal, s átadta Csucsu telefonszámát is. Az I. és a II. rendű vádlott ebben az időszakban fogyasztottak kábítószert, az I. rendű vádlott 2002 decemberétől 2004 januárjáig 8-10 alkalommal mintegy 210 darab extasy tablettát szerzett meg és adott át a II. rendű vádlottnak.

2004 februárjától az I. rendű vádlott Budapesten négy alkalommal is vett kábítószert Pesten, részben saját fogyasztásra, részben azért, hogy azokat eladja. A vásárlásokat minden alkalommal a II. rendű vádlott szervezte meg. Az I. rendű vádlott összesen mintegy 2 ezer 200 extasy tablettát vett meg 400 forintos darabonkénti áron, s a tablettákat 6-1500 forintért adta tovább vádlott társainak és ismeretlen személyeknek. A cselekménysorozat 2004 márciusában befejeződött be, akkor a rendőrség elfogta az elkövetőket. A vizsgálat során kiderült, hogy a vádlottak már korábban is rendszeresen fogyasztottak kábítószert, így – többek között – marihuána, kokain, Speed is fogyott az extasy mellett. A házkutatások során kábítószereket foglaltak le, a III. rendű vádlott lakásán pedig 2 darab géppisztolylőszert találtak.
A kábítószer ügy felgöngyölítésekor derítette ki a rendőrség, hogy az I. rendű vádlott 2002 óta rendszeres haszonszerzési céllal zenei CD-ket, míg 2003 végétől DVD-ket is másolt jogosulatlanul úgy, hogy a vásárlók által megrendelt filmeket, zenéket az Internetről letöltötte, vagy más személyektől megszerezte. Ezt az anyagot számítógépen rögzítette, CD, valamint DVD írójával átmásolta, majd a CD-ket 1 ezer, a DVD-ket 2 ezer forintos áron adta el. Az ügy felderítése során az I. rendű vádlott számítógépén illegálisan letöltött és használt szoftvereket is felfedeztek. Összességében az I. rendű vádlott több mint 7 millió forintnyi kárt okozott a forgalmazóknak.

Jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés, kábítószerrel visszaélés bűntettében, 45 rendbeli szerzői jogok megsértésének vétségében, 36 rendbeli, folytatólagosan elkövetett szerzői jogok megsértésének vétségében, 7 rendbeli, üzletszerűen elkövetett, szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésnek bűntettében, 11 rendbeli folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésnek bűntettében találta bűnösnek ezek után a Csongrád Megyei Bíróság 2006. március 27-én B. A. (1982 – makói lakos) I. rendű vádlottat. Ezért őt a bíróság 7 év fegyházra ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.
Az ügy II. rendű vádlottja, V.G.J. (1981 – szegedi lakos) jelenetős mennyiségű kábítószerrel visszaélés és kábítószerrel visszaélés bűntettéért 6 év fegyházbüntetést kapott, s őt 6 évre tiltották el a közügyek gyakorlásától.
A III. rendű vádlottat, K.R. (1979 – makói lakos) a Csongrád Megyei Bíróság kábítószerrel visszaélés, bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés és lőszerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, nem jogerős büntetése: 3 év börtön és 3 év közügyektől eltiltás lett. A IV. rendű vádlott L.L. (1981 – szegedi lakos) jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettének kísérletérét 4 év fegyházra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság, míg az V. rendű vádlott Á.B. (1981 – szegedi lakos) kábítószerrel visszaélés miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ítélet az V. rendű vádlott esetében jogerőre emelkedett, míg a többi vádlott ügyében az ügyész súlyosbításért, a vádlottak és védőik enyhítés érdekében nyújtottak fel fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.