A kormányzat 2012-ben megszüntetné az analóg műsorsugárzást, és ezzel együtt be is fejezné a televíziós műsorszórás digitalizálását. Ehhez azonban még hiányzik a szabályozási környezet, ráadásul a 2012-es végső átállásig a lakossággal is meg kell ismertetni a digitális televíziózást.

A kábeltelevíziós szolgáltatók közül egyre többen nyújtanak úgynevezett „triple play szolgáltatást vagyis egyszerre kínálnak telefon, kábeltévé és szélessávú internet előfizetést. Ezzel már a digitális televíziózásra készülnek.

Rajkai László, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség elnöke elmondta: “A televiziós szolgáltatásnál ez azt is jelenti, hogy az analóg szolgáltatók akik abban a kényelmes helyzetben vannak, hogy eljutnak az ország minden lehetséges fogyasztójához akinek televízió készüléke van, akár antennával akár valamilyen más készüléken keresztül azoknak ez a kiváltságos helyzete megszűnik. Ezért látva azt, hogy a két kereskedelmi televízió meghosszabbítást kapott a szolgáltatásában a további 5 évre tulajdonképpen ellenérdekelt félként jelenik meg, hogy a digitalizáció megvalósuljon széles körben mert akkor ez a versenyelőny megszűnik.”

A mostani kormányzati tervek szerint 2012-ben szüntetnék meg Magyarországon az analóg földfelszíni sugárzást, bár az még kérdéses, ez az időpont valóban tartható lesz-e.