Az alapokba 134 milliárd forint friss tőke érkezett a BAMOSZ nyilvántartása szerint. De a szeptember 1. előtti befizetések hoztak igazán sokat.

Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona szeptemberben 5,8 %-kal nőtt, a hónap végén 2.549 milliárd forintot tett ki. A növekedés jelentős részben a még szeptember 1-e előtt, a kamatadó megelőzésére befizetett, de az alapokba csak az új hónapban érkezett befektetések hatása. Szeptemberben 1 új alap indult – de ennek jegyzése is augusztusban fejeződött be -, a hónap végén a BAMOSZ tagjai összesen 223 alapot kezeltek. Az alapokba összesen 134 milliárd forint friss tőke érkezett (ebből mintegy 110 milliárdot fizettek be még augusztusban, és további 10-15 milliárd az alapok alapjai által később végrehajtott újrabefektetések áthúzódó hatása), míg a hozamok 6,5 milliárd forinttal növelték a vagyont. Az alapok összvagyonának 64 %-át kitevő nyilvános nyíltvégű értékpapíralapok száma eggyel, vagyonuk 5,4 %-kal nőtt. A növekményből 79 milliárd forint az új befektetés, 3,4 milliárd forint pedig a hozamok hatása. A 7 zártkörű értékpapíralap vagyona 3,3 %-kal csökkent, ennek oka a zártkörű vegyes alapból történt tőkekivonás. A hónap végén az alapok vagyona 65 milliárd forint volt, ez az alapok összvagyonának 2,6 %-a.

Az ingatlanalapok száma nem változott, a 20 alap vagyona a hónap végén 607 milliárd forint fölé nőtt, arányuk az összvagyon immár 24 %-a. A 10,8 %-os havi bővülésből 55 milliárd forintot az új befektetések, míg 3,6 milliárd forintot az alapok teljesítménye eredményezett. A hazai ingatlan alapok alapjai 5,9 %-kal nőttek, vagyonuk már meghaladja a 116 milliárd forintot. A hónap végén az ingatlanalapok már nettó vagyonban – azaz a hazai ingatlanalapok alapjai miatti duplikációt leszámítva – is megelőzték a kötvényalapokat, és a nettó vagyon megközelítette az 500 milliárd forintot. E hónapban nem indult új garantált alap, a 62 alap összvagyona a hónap végén 241 milliárd forint maradt, ez az összvagyon 9,5 %-a. Az 500 millió forint új befektetést kiegyenlítette a hasonló mértékű negatív piaci teljesítmény. A származtatott alapok száma sem változott, a 10 alap vagyona 8,3 %-os bővülést követően 15,6 milliárd forint volt. A hónap során közel 1 milliárd forint tőkét fektettek be az alapokba, a hozamok 200 millió forinttal növelték a vagyont.