Megszüntette az eljárást a Fõvárosi Bíróság abban a perben, amit az egészségügyi miniszter indított a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen – értesült a HavariaPress. A pert a szeptember 15-én tartott gyógyszerész nagygyűlés kapcsán kezdeményezte a szaktárca, mivel jogsértőnek minősítette a Magyar Gyógyszerész Kamara magatartását.

Szerintük a kamara azzal követett el jogsértést, hogy a “Gyógyszerellátás kérdései” címû nemzetközi szakmapolitikai konferencián – álláspontjuk szerint – a gyógyszertárak mûködésének korlátozására, és ezáltal a mûködési engedélyben foglaltaktól való önkényes eltérésre ösztönözte a gyógyszerészeket.

Az eljárást megszüntető Fővárosi Bíróság megállapította, hogy a Magyar Gyógyszerész Kamara nem marasztalható el, mivel nem hozott törvénysértő határozatot. A rendezvényen résztvevők szabadon fejtették ki véleményüket a kormányzati javaslatokról az elmaradt érdemi egyeztetések miatt, a gyógyszerészek pedig szabadon csatlakozhattak a cselekvési programhoz, saját belátásuk alapján.

A Magyar Gyógyszerész Kamara hangsúlyozza, hogy mindig törvényesen, jogkövetõ módon képviselték a gyógyszerészek érdekeit, s álláspontjuk szerint ezt támasztja alá a mostani ítélet is.