Helybenhagyta a Békés Megyei Bíróság I. fokú ítéletét a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa, így jogerősen 9 év fegyházbüntetést kapott az a gyulai férfi, K.M.M., akit nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondtak ki bűnösnek.

A szobafestőként dolgozó vádlott, K.M.M. 1996 februárjában kötött házasságot, egy közös gyermekük született, s együtt nevelték a kislányt a feleség korábbi házasságából származó lányával, az ügy sértettjével, aki 1990-ben született.

A rendszeresen alkoholt fogyasztó és kóros játékszenvedélyben szenvedő vádlott agresszív magatartása miatt a sértett félt nevelő apjától – aki a házasság kezdetén meg is verte őt és anyját -, s ezért a férfi akaratának nem mert ellenszegülni.

1999-től kezdődően a vádlott – kihasználva felesége munkahelyi elfoglaltságát – kezdetben heti rendszerességgel, majd elsősorban a téli időszakban, hetente többször is lakásuk szobájában, illetve fürdőszobájában, különböző módokon, fajtalankodásra kényszerítette a kislány. Ettől kezdve a vádlott már nem bántalmazta a sértettet, hanem – ha úgy vélte, a gyerek rosszul viselkedetett – a szexuális cselekményeket tüntette fel egyfajta büntetésként. Olyan is előfordult az évek során, hogy a vádlott azzal fenyegetőzött, a kislány ellenállása esetén elvágja a gyermek nyakát.

Az utolsó szexuális cselekményre 2005. október 10-én került sor. Ekkor a vádlott házastársa váratlanul hazaérkezett, és meglátva, mit művel férje, értesítette a rendőrséget.

Ezt követően nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság I. fokú döntésében 2006. szeptember 7-én K. Mihály Miklós (1972 – gyulai lakos) vádlottat, s ezért őt 9 év fegyházbüntetésre ítélte, és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott a tett elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta, védőjével együtt felmentés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.