Részben megváltoztatta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság I. fokon meghozott döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben kábítószerrel visszaélés miatt megvádolt fiatalok álltak a bíróság előtt. Az eredetileg 11 vádlottas perben I. fokon 5 ítélet jogerőssé vált, a fellebbezések után a további 6 vádlott ügyében született jogerős ítélet.

Az I. rendű vádlott, B.A. jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt 4 év börtönbüntetést, 60 ezer forint pénz-mellékbüntetést kapott, s 5 évre tiltották el a közügyek gyakorlásától. A bíróság esetében 270 ezer forint értékben vagyonelkobzást rendelt el.

A II. rendű vádlottat, K.N. kábítószerrel visszaélés bűntette és csekély mennyiségű kábítószerrel visszaélés vétségében mondták ki bűnösnek. Esetében a büntetés súlyosbodott – 2 év 6 hónap börtön helyett 3 év börtönt szabott ki az ítélőtábla, emellett 50 ezer forint pénz-mellékbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték a vádlottat.

A IV. rendű vádlott, N. L. jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt 6 év fegyházat, 6 év közügyektől eltiltást és 60 ezer forint pénz-mellékbüntetést kapott.

A VI. rendű vádlott, H. N. bűnösségét kábítószerrel visszaélésben látta bizonyítottnak a bíróság, s a vádlottat 1 év 8 hónap fogházra, 40 ezer forint pénz-mellékbüntetésre ítélte, egyben 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélőtábla emellett a VI. rendű vádlott esetében 200 ezer forint értéke vagyonelkobzást rendelt el.

A X. rendű vádlott, K. Cs. esetében csekély mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt 40 ezer forint pénzbüntetés született.
Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

A vádlottak 2003-ban és 2004-ben aktívan bekapcsolódtak a kábítószer terjesztésébe és fogyasztásába. A legkülönbözőbb kábítószerek (így például speed por, marihuána, hasis) cseréltek gazdát közreműködésükkel az ország különböző településein – így leginkább Kecskeméten, de alkalomszerűen Budapesten, Soltvadkerten, Kecelen is – az adásvételekkor. Előfordult, hogy egy-egy ügylet során a vádlottak nem is találkoztak egymással, a lebukás veszélyétől tartva az eladó a kábítószert egy rejtekhelyen (például a csalánosi parkerdőben) letette, ahonnan a vevő később magával vihette.

Az I. fokon meghozott, fellebbezett ítéletek a következő módon alakultak:

Az I. rendű vádlott, B.A. (1984 – kecskeméti lakos) jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt 4 év börtönbüntetést, 60 ezer forint pénz-mellékbüntetést kapott, s 5 évre tiltották el a közügyek gyakorlásától. A bíróság esetében 270 ezer forint értékben vagyonelkobzást rendelt el.

A II. rendű vádlottat, K.N.-t (1981 – kecskeméti lakos) kábítószerrel visszaélés bűntette és csekély mennyiségű kábítószerrel visszaélés vétségében mondták ki bűnösnek, s ezért 2 év 6 hónap börtönre, 50 ezer forint pénz-mellékbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélték.

A IV. rendű vádlott, N.L. (1978 – kiskunhalasi lakos) jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt 6 év fegyházat, 6 év közügyektől eltiltást és 60 ezer forint pénz-mellékbüntetést kapott.

A VI. rendű vádlott, H.N. (1979 – kecskeméti lakos) bűnösségét kábítószerrel visszaélésben látta bizonyítottnak az I. fokon eljáró bíróság, s a vádlottat 1 év 8 hónap fogházra, 40 ezer forint pénz-mellékbüntetésre ítélte, egyben 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A X. rendű vádlott, K.Cs. (1979 – kecskeméti lakos) esetében csekély mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt 40 ezer forint pénzbüntetés született.

Az ítélet ellen a II. és a VI. rendű vádlott esetében az ügyész a büntetés súlyosbítása érdekében nyújtott be fellebbezést, míg a vádlottak és védőik a büntetés helybenhagyását, illetve annak mérséklését kérték, míg a X. rendű vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.