Gyurcsány Ferenc január 20-i hatállyal kinevezte Dr. Kovácsy Zsombort, az Egészségügyi Minisztérium jogi és nemzetközi szakállamtitkárát az Egészségbiztosítási Felügyelet élére. Kovácsy Zsombor kiemelkedően fontos szerepet játszott az ősszel elfogadott öt reformtörvény megalkotásában.

A megüresedő posztra az egészségügyi miniszter Dr. Baraczka Mariannt, a Jogi, Közigazgatási és Kormányzati Koordinációs Főosztály osztályvezetőjét nevezte ki.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet január 1-i hatállyal jött létre. Feladata a kórházak hatékony és szabályszerű működésének ellenőrzése, valamint a kórházban nyújtott szolgáltatások minőségének ellenőrzése. A Felügyelet informálja az állampolgárokat az intézmények minőségéről. A Felügyelet ezért az a szerv az egészségügyben, amely egyértelműen a betegeket védi.

A Felügyelet ellenőrzi a biztosítók működését, a befizetett járulékok szabályos és gazdaságos felhasználását. Ennek keretében fontos szerepet tölt be a járulékot nem fizetők, a rendszert jogosulatlanul igénybevevők kiszűrésében.

Dr. Kovácsy Zsombor 1971. október 11-én Budapesten született. 1995-ben orvosként diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd 2001-ben a Pécsi Tudományegyetemen szerzett jogász diplomát. 2004-ben egészségügyi szakmenedzseri végzettséget szerzett.
1995 és 1998 között orvosként dolgozott (Pásztó, Pomáz), 1998 óta köztisztviselő. 2006 nyara óta az Egészségügyi Minisztérium jogi és nemzetközi ügyekért felelős szákállamtitkára.

Dr. Baraczka Mariann 1969. március 4-én született Budapesten. 1992-ben az Államigazgatási Főiskolán, 1999-ben a JATE jogtudományi karán szerzett diplomát. 1992 óta köztisztviselő, 2004 óta az Egészségügyi Minisztérium Jog-, és Közigazgatási Főosztályának osztályvezetője. 2002-ben Pro Sanitate kitüntetésben részesült.