Az első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság megállapítása szerint a II.r. vádlottnak (B.P. 22 éves kaposvári férfi) anyagi gondjai támadtak és felkereste az I.r. vádlottat (T. K. 32 éves kaposvári férfi), aki felajánlotta neki, hogy segít pénzhez jutni, ha bevált neki néhány hamis 20.000,- Ft-ost.

Abban állapodtak meg, hogy a II. r. vádlott minden sikeres beváltás után 3.000,- Ft-ot kap. A II.r. vádlott 2006. február 16-án átvett az I.r. vádlottól 4 db hamis 20.000,- Ft-os bankjegyet.

A II.r. vádlott megállapodott a III.r. vádlottal (H.P. 19 éves kaposvári férfi) és a IV.r. vádlottal (M.A. 21 éves kaposvári férfi), hogy segítenek neki a pénz beváltásában és ő ezért bizonyos összeget ad nekik. 2006. február 17-én a III.r. vádlott megpróbálta a pénzt több üzletben beváltani, azonban ez a bankjegy nagy címlete miatt nem sikerült neki, így visszaadta azt a II.r. vádlottnak, aki egy üzletben 800 Ft-ért vásárolt pékárut és a hamis bankjeggyel fizetett. Az üzletben dolgozó eladó a bankjegy hamisságát nem ismerte fel. Ugyanezen a napon a II.r. és a III.r. vádlott egy másik pékségben is vásárolt hamis bankjeggyel, az eladó itt is eredetinek vélte a bankjegyet és elfogadta. 2006. február 18-án a III.r. vádlott egy további 20.000,- Ft-os bankjegyet váltott be. Ugyanezen a napon a II.r. vádlott felajánlotta a IV.r. vádlottnak, hogy amennyiben sikeresen bevált egy hamis 20.000,- Ft-ost, akkor a visszajáróból 4.000,- Ft-ot ad neki. Február 20-án a vádlottak előzetes megállapodásuknak megfelelően találkoztak, majd a IV.r. vádlott egy presszóban vásárolt, ahol a hamis bankjeggyel fizetett. A visszajárót a II.r. vádlottnak átadta, akitől a beváltásért 4.000,- Ft-ot kapott.

Az I.r. vádlott február 18-án találkozott az V.r. vádlottal (B.K. 16 éves kaposvári férfi) és megbeszélte vele, hogy átad neki egy hamis 20.000,- Ft-ost, rendeljen pizzát, majd a visszajárót adja neki és ő ebből bizonyos összeget átad neki. Az I.r. vádlott az V.r. vádlottat egy utcai telefonfülkéhez vitte, ahonnan a férfi pizzát rendelt, a pizza-futár azonban nem tudta a bankjegyet felváltani, ezért megkérte a férfit, hogy kísérje el őt felváltani a pénzt. Az V.r. vádlott azt mondta a pizza-futárnak, hogy inkább megvárja a helyszínen. A pizza-futár egy közeli boltba ment, ahol az eladó észlelte a bankjegy hamisságát, így kihívták a rendőrséget. Eközben az V.r. vádlott eltávozott a helyszínről.

A Somogy Megyei Bíróság az I.r. vádlottat, a II.r. vádlottat és a III.r. vádlottat bűnösnek találta folytatólagosan, nem jelentős mennyiségre elkövetett pénzhamisítás bűntettében, ezért az I.r. vádlottat 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra, a II.r. vádlottat 1 év börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a III.r. vádlottat ezért, illetve társtettesként elkövetett készpénzt-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt, amely miatt a Kaposvári Városi Bíróság korábban 2 évre próbára bocsátotta, 300 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, egy napi tétel összegét 200,- forintban állapította meg. A IV.r. és az V.r. vádlottat a bíróság bűnösnek találta nem jelentős mennyiségre elkövetett pénzhamisítás bűntettében, ezért a IV.r. vádlottat 200 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, egy napi tétel összegét 200,- forintban állapította meg, az V.r. vádlottat a bíróság 1 évre próbára bocsátotta.

Az ítélet a III.r., a IV.r. és az V.r. vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett2006. november 15-én. Az ítélet ellen az ügyész eltérő minősítés megállapítása és súlyosítás, az I.r. vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés végett jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést módosítva, az I.r. vádlott esetében pénzmellékbüntetés kiszabása,a II.r. vádlott vonatkozásában vagyonelkobzás végett tartotta fenn.

A Pécsi Ítélőtábla Dr. Makai Lajos vezette büntető tanácsa az I.r. vádlott által elkövetett bűncselekmény megnevezését pontosította, folytatólagosan, kisebb értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntettére, a vádlott büntetését 1 év 2 hónap börtönre enyhítette, illetve 200.000,- Ft pénzmellékbüntetést szabott ki vele szemben. A II.r. vádlott által elkövetett cselekményt az ítélőtábla 1 rendbeli kisebb értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntettének minősítette, a főbüntetés változatlanul hagyása mellett 80.000,- Ft vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet jogerős.