A pénzintézet és brókercége egykori vezetőinek meghallgatásával folytatódott tegnap a K&H-per tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. A szereplők arra számítanak, hogy az eljárás bírája csak jövőre hirdet elsőfokú ítéletet.

Még egy évig is elhúzódhat a brókerbotrány tárgyalása, legalábbis erre számítanak a büntetőper vádlottjai és védőik – derült ki a tegnapi tárgyalási napon. A hosszabb szünet után folytatódó eljárásról Varga Zoltán bíró a Fővárosi Bíróság sajtóosztályán keresztül úgy nyilatkozott: reméli, hogy minden a tegnap ismertetett ütemterv szerint halad, és július második felében első fokú, nem jogerős ítéletet hirdethet.

A bíró arra számít, hogy a perben megrendelt és májusban elkészülő újabb tőkepiaci szakértői vélemény eltérhet a korábbitól, és legalább fél évvel megnyújtja az eljárást. Ha a dokumentumok különböznek, akkor az első fokú határozatot legkorábban jövő tavasszal hozhatja meg a bírói tanács – mondta több vádlott.

A tegnapi tárgyalási napon a bíróság az ügy főszereplőjének, Kulcsár Attilának az egykori feletteseit hallgatta meg tanúként. A K&H Equities Rt. értékesítési és portfóliókezelési üzletágának volt vezetői azt mondták, hogy meg voltak elégedve a bróker munkájával, kiváló volt a teljesítménye.
H. Attila tanú a bíró kérdésére elismerte: noha felettese volt Kulcsárnak, de nem volt közvetlen rálátása a vádlott munkájára és az ügyfelekkel tartott kapcsolatára.

M. István azt vallotta, hogy a botrány kitörésééig semmilyen kifogás sem vetődött fel Kulcsárral kapcsolatban, ő termelte a legtöbb bevételt a brókercégnek.

Varga Zoltán a tárgyaláson arra figyelmeztette Szekér Gyula taxisofőrt, a per huszonharmadrendű vádlottját, hogy ha még egyszer hiányzik a tárgyalási napokról, akkor intézkedik a letartóztatásáról.

A per ma újabb tanúk, köztük Endrényi Éva meghallgatásával folytatódik.