Az Országgyűlés titkos szavazásán Trócsányi László 339 igen és tíz nem szavazatot, Kiss László 327 igen és 21 nem szavazatot kapott. Az alkotmánybírók megválasztásához a képviselők kétharmadának, 258 képviselőnek az igen szavazata szükséges.

Kiss László, aki a jelölőbizottságban az MSZP jelöltje volt, 1998 óta az Alkotmánybíróság tagja, de mandátuma 2007 márciusában lejár. Az SZDSZ korábban jelezte: nem támogatja az alkotmánybírák újraválasztását, ezért Kiss László újraválasztását sem támogatta. A Fidesz jelöltje, Trócsányi László jogászprofesszor a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központjának az igazgatója. Alkotmánybírói posztját március 19-től töltheti be.

A szavazást követően a megválasztott alkotmánybírák ünnepélyesen letették esküjüket a parlament előtt, kézfogással gratulált nekik a miniszterelnök, a házelnök, a frakcióvezetők, az igazságügyi miniszter, és az alkotmányügyi bizottság elnöke is.
A tizenegy tagú Alkotmánybíróság jelenlegi tíz tagja közül, a most újraválasztott Kiss László mellett Erdei Árpád és Harmathy Attila kilencéves mandátuma jár le 2007-ben; Bagi István 1997 és 2006 júniusa között vett részt a testület munkájában.
A két további megüresedő helyre folyik az egyeztetés a jelöltekről.

Dr. Kiss László 1951. március 7-én született. 1998 márciusa óta az Alkotmánybíróság tagja. Az alkotmányjogász a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. 1975-től a kar alkotmányjogi-közigazgatási jogi tanszékének oktatója, 1993-tól tanszékvezetője. 1992-ben egyetemi tanári kinevezést kapott. 1982-ben kandidátusi, 1992-ben az állam- és jogtudomány doktora fokozatot szerzett. 1988-ban és 1997-ben a Marburg-i Philipps-Egyetem Humboldt ösztöndíjasa volt. A pécsi tudományegyetem állam- és jogtudományi karán jelenleg alkotmányjogot, közigazgatási jogot és törvényhozástant tanít.

Dr. Trócsányi László 1956. március 6-án született. 1980-ban szerzett jogi diplomát az ELTE jogi karán, öt évvel később szakvizsgázott. 1991 óta az állam- és jogtudományok kandidátusa, 2000-ben habilitált. 2000 és 2004 között nagykövet volt Belgiumban, illetve Luxemburgban. 2004 óta a Szegedi Tudományegyetem jogi karán az Európa-tanulmányok Központ igazgatója. Főbb kutatási területei a jogállamiság garanciái, a nemzeti parlamentek fejlődése, az alkotmányfejlődési tendenciák, a nemzeti alkotmányjog és az európai integráció kapcsolata, a frankofon országok politikai és jogi berendezkedése. Mintegy hetven magyar és idegen nyelvű tudományos publikáció fűződik a nevéhez.