Az első fokon eljárt Baranya Megyei Bíróság megállapítása szerint a vádlott (29 éves sellyei férfi) 2006. február 4-én hajnalban egy Siklós és Harkány között található benzinkúthoz ment.

A benzinkút Shop részében tartózkodott a pénztáros és a kútkezelő is. A vádlott kapucnis overallban, homlokára húzott sísapkában és az arca egy részét eltakaró sálban belépett az üzlethelyiségbe, majd kezében egy fegyvernek látszó tárgyat tartva a bevételt követelte. A pénztáros ellenkezés nélkül kivette a pénztárgépből az abban lévő 114.000 forintot és átadta a vádlottnak, aki azt átvette, majd közölte, hogy a benzinkutat felrobbantja, amennyiben 10 percen belül értesítik a rendőrséget, majd távozott a benzinkútról. Az alkalmazottak nem várták meg a 10 percet és értesítették a rendőrséget, akik néhány percen belül a helyszínre érkeztek.

2006. elején a vádlott nagyobb összegű adósságot halmozott fel, ezért elhatározta, hogy egy pécsi postahivatalból fog pénzt szerezni. Az otthonában készített egy műanyag dobozból, vezetékből, gyertyákból és egy elemmel működtetett távirányítóból álló, bombához hasonlító szerkezetet, majd 2006. március 14-én magához vett egy maroklőfegyvert is, amit egy külön táskában helyezett el és a postahivatalhoz ment. Az épület közelében letette a táskát a lőfegyverrel, majd arcát egy sállal részben eltakarva belépett a hivatalba. A kiszolgáló részben nem tartózkodott ügyfél, azonban a szolgálati részben három alkalmazott és egy korábban ott dolgozó férfi is volt. A vádlott ahogy belépett, a pulthoz ment, letette a bombaimitációt, másik kezében pedig egy távirányítóhoz hasonlító szerkezetet tartott és felszólította az alkalmazottat, hogy adja át neki a fiókban található pénzt, különben felrobbantja a postahivatalt. A csomagot a pult mögé dobta, az alkalmazott pedig 184.600 forintot adott át a vádlottnak, aki azt felmarkolta, majd távozott az épületből. A hivatalban tartózkodó volt alkalmazott a vádlott után ment és az utcán a földre teperte, majd rövid dulakodás után lefogta addig, amíg a rendőrség a helyszínre érkezett.

A Baranya Megyei Bíróság a vádlottat bűnösnek találta 1 rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntettében és 1 rendbeli fegyveresen, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében, ezért őt 9 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A vádlott az ítéletet tudomásul vette.

A Pécsi Ítélőtábla Dr. Makai Lajos vezette büntető tanácsa a Baranya Megyei Bíróság ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.