A miniszterelnök Gaál Gyulát bízta meg a Lakossági Pénzügyi Szolgáltatásokat Vizsgáló Szakértői Bizottság jelentéséből adódó kormányzati feladatok koordinálására. A miniszterelnöki megbízott munkáját külön díjazás nélkül látja el.

Gaál Gyula megbizatása elsősorban arra szól, hogy a szakértői bizottság által meghatározott javaslatokat egyeztesse a közvetlenül érintett szervezetek képviselőivel, intézkedési terveket készítsen, illetve készíttessen a határidők és a teendők pontos megjelölésével, valamint hogy az érintett szervezetek képviselőivel együttműködve szakmai konferenciát készítsen elő a szakértői bizottság javaslatainak megvitatására. A miniszterelnöki megbízott munkájáról legalább havonta tájékoztatást ad a kormányfőnek.

A kormány tavaly szeptemberben kért fel független szakértőket arra, hogy készítsenek elemzést a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacáról, és tegyenek javaslatokat a feltárt problémák megoldására. A szakértői bizottság a jelentését idén januárban készítette el ‑ a jelentés nyilvános, a Miniszterelnöki Hivatal honlapjáról [pdf] szabadon letölthető.