Ez a hét a sport jegyében telik az EU-ban. Találkoznak a sportminiszterek, a Bizottság elnöke Michel Platinival, az UEFA elnökével találkozik és ezen a héten rendezik az EU 50. évfordulójának alkalmából Európa és a Manchester United közötti labdarúgó mérkőzést. Az Európai Parlament plenáris ülést tart, melyen többek között az online zenei jogokról, az esélyegyenlőségről, valamint az EU-csúcs eredményeiről lesz szó.

Tanács

A hétfőn (2007. március 12.) kezdődő informális sportminiszteri találkozó témája a sport, a gazdaság és az integráció viszonya, valamint a dopping elleni küzdelem lesz. A találkozó vendége lesz Franz Beckenbauer, aki a 2006-os németországi világbajnokságról ad majd beszámolót a résztvevőknek.

Ezen a héten (2007. március 12-13.) kerül sor a távközléssel foglalkozó miniszterek informális találkozójára is, amelyet Hannoverben, a CeBit informatikai vásár keretében tartanak. Az ülésen szó lesz a roamingról és a miniszterek tárgyalnak a kommunikációs és információs technológiákról, valamint áttekintik a távközlés helyzetét Európában.

Hétfőn és kedden (2007. március 12-13.) találkoznak a fejlesztési miniszterek is, akik informális találkozót tartanak az ACP országok képviselőivel. A megbeszélésen a gazdasági partnerségi megállapodásokról és az energiáról lesz szó.

Európa szociális és egészségügyi miniszterei az Együtt az AIDS/HIV ellen elnevezésű konferencián vesznek részt (2007. március 12-13.). A konferencia fő témája, hogy a kormányok hogyan tudnak együttműködni a civil szervezetekkel az AIDS elleni küzdelemben.

Bizottság

Jose Manuel Barroso, a Bizottság elnöke Michel Platinival, az UEFA elnökével találkozik (2007. március 12.)és részt vesz az Európa és a Manchester United labdarúgó mérkőzésen (2007. március 13.), melyet az EU 50 évfordulójának alklamából rendeznek. Az európai csapatot Marcello Lippi irányítja a kispadról, s tagjai híres európa futballisták lesznek.

Benita Ferrero-Waldner, külpolitikáért felelős biztos az ASEAN országokkal rendezendő találkozón vesz részt, míg Olli Rehn bővítési biztos Albániába és Bosznia-Hercegovinába utazik.

Európai Parlament

Az EP a plenáris ülés előtt a terrorizmus elleni világnapról emlékezik, ötszáz francia, angol, spanyol és német diák részvételével.

A hétfői (2007. március 12.)napirenden szerepel Lévai Katalin jelentése az online zenei szolgáltatásokkal kapcsolatos szerzői jogokról, melyről várhatóan kedd délben szavaznak a képviselők. Az EP ugyancsak hétfőn vitázik a nemek közötti esélyegyenlőséggel foglalkozó szövegről.

Kedd délelőtt (2007. március 13.) az Európai Bizottság 2008-as politikai stratégiája lesz a téma, majd a biotechnológiával, a borjúhús minősítésével, valamint az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséggel foglalkozó jelentéseket tárgyal a Parlament.

Szerda délelőtt (2007. március 14.)a március 25-én kiadandó berlini nyilatkozatról és a március 8-9-ei EU-csúcsról vitáznak az EP, valamint a Tanács és az Európai Bizottság képviselői. Délután többek között a bosznia-hercegovinai helyzetet vitatják meg.