Panaszbizottság közleménye

Dr. Galamvölgyi László r. ezredes, az Országos Rendőr-Főkapitányság szóvivőjének bejelentés alapján az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságának 2. sz. eljáró tanácsa megvizsgálta az MTM-SBS Televízió Zrt. 2007. február 15-én sugárzott “Mokka” c. műsorát. Panaszos beadványában kifogásolta, hogy a műsorban több kifogásolható kijelentés is elhangzott a rendőrséggel kapcsolatban, különösen sérelmezi azt, hogy a “rendőr barom állatok” kifejezés a műsorvezető részéről kommentár, moderálás nélkül
maradt.

Az eljáró tanács megállapította, hogy a panaszos által sérelmezett “rendőr barom állatok” kifejezés a műsorszámban elhangzott és az a műsorvezető részéről reakció és moderálás nélkül maradt.

Az eljáró tanács véleménye szerint – ellentétben a műsorszolgáltató írásbeli álláspontjában megfogalmazottakkal – az élő műsor és a felkészült műsorvezetés is ad arra lehetőséget, hogy az akár előre kiszámíthatatlan kijelentések se maradjanak megfelelő észrevétel, illetve kommentár nélkül.

Az eljáró tanács véleménye szerint a műsorvezető nem hagyhatta volna az inkriminált szöveget mindenfajta moderálás nélkül, különösen egy közszolgálati műsorszámban.