Megváltoztatta az I. fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság ítélet a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben két szerbiai férfit kábítószerrel visszaéléssel vádoltak meg, amit Magyarországon követettek el.

C.J. vádlott büntetését 3 év börtönről 2 évre, a kiutasítás időtartamát 4 évről 3 évre enyhítette a táblabíróság, mivel úgy ítélte meg, hogy C.J. bűne enyhébb megítélés alá esik, tekintettel, többek között, az általa forgalmazott kábítószer mennyiségére, az elkövetés számára. Az ügyben érintett másik vádlott, N.K. jogerős büntetése 3 év börtön lett, őt 4 évre tiltotta ki a bíróság a Magyar Köztársaság területéről. Az ítélőtábla C.J. esetében 15 ezer, míg N.K. esetében 30 ezer forint értékre vagyonelkobzást rendelt el. Egyebekben az első fokú ítéletnek a vádlottakra vonatkozó részét a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta, az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

C.J. és N.K. Szerbiában baráti és üzleti kapcsolatba kerültek egymással. Mindketten gyakran megfordultak Magyarországon. C.J. 2001-ben megismerkedett M. Attilával, összebarátkoztak, mint ahogy baráti kapcsolat alakult ki M. Attila és N.K. között is. 2003 nyarától a két szerbiai férfi M. Attila részére több alkalommal, pontosan meg nem határozható mennyiségű, de összesen legalább 466 darab extasy tablettát adott át. A beszerezni kívánt mennyiséget M. és Corba előzetesen megbeszélte, majd a szerbiai vádlottak pontosan meg nem határozható körülmények között megszerezték a tablettákat, s azokat Szegeden adták át M.-nek. A hasznon Corba és Navai osztozott.

Így jártak el 2004 nyarán is, amikor M. Attila részére 234 darab, míg P. László számára 200 darab extasyt szereztek be. Az M.-nek ez utóbbi alkalommal szállított tablettákat a rendőrség hiánytalanul lefoglalta egy bérelt garázsban, ahol a házkutatás során kokain port, kábítószer tartalmú növényi anyagot, kokain tesztet és digitális mérleget is találtak

N.K. P. Lászlóval külön is kötött üzletet – 2004 júliusában egy szegedi nagyáruház parkolójában részére 200 darab extasyt adott át. Ezt megelőzően 2004 elejétől legalább két másik alkalommal is üzletelt a két vádlott, legalább 150 darab extasy cserélt gazdát.

Ezek után kábítószerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2006. március 7-én C.J. (1981 – zentai lakos – szerb állampolgár, aki letartóztatása előtt főiskola hallgató volt) vádlottat, s ezért őt 3 év börtönre ítélte, és 4 évre kitiltotta a Magyar Köztársaság területéről. Ugyanezt a büntetést kapta az ügy másik szerbiai vádlottja, N.K. (1974 – szabadkai lakos – szerb állampolgár, aki letartóztatása előtt tévészerelő volt) is, s akit I. fokon társtettességben elkövetett kábítószerrel visszaélés büntettében ítélt el a bíróság.

Az ebben az ügyben perbe fogott M. A. (1980 – szegedi lakos – aki letartóztatása előtt úszómesterként dolgozott) kábítószerrel visszaélésért 1 év 5 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönt és 70 ezer forint pénzmellékbüntetést kapott, míg a szintén kábítószerrel visszaélés miatt elítélt P. L. (1982 – szegedi lakos – benzinkutas) büntetése: 1 év 2 hónap börtön és 50 ezer forint pénzmellékbüntetés. Esetében a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette fel a bíróság, s megállapította, hogy a szegedi vádlottak a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt állnak.

Az ítélet M. A. és P. L. esetében jogerőssé vált, a másik két vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.