Az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság megállapítása szerint a vádlott (43 éves gecsei férfi) 2005-ben létesített élettársi kapcsolatot, amely azonban 2006. januárjában megromlott, az élettársak között gyakori volt a veszekedés.

Ezért a vádlott élettársa január 16-án felszólította a vádlottat, hogy hagyja el a szerecsenyi házat, ugyanennek a közlésére megkérte elhalt férjének testvérét, a sértettet is. A felhívásokat követően a vádlott távozott a házból. A nő azonban tartott attól, hogy a vádlott visszatér, ezért megkérte a sértettet, hogy töltse nála az éjszakát, a férfi a kérésnek eleget tett. 2006. január 17-én hajnalban a vádlott visszatért a családi házhoz és bemászott a házba. A sértett ezt észlelte és felkelt, kinyitotta a szoba ajtaját és ekkor a vele már szemben álló vádlott egy rugós késsel hasba szúrta. A szúrást követően a vádlott a telefonján értesítette a mentőket és a rendőrséget, a sértett pedig a közeli lakására ment, ahol sebét bekötötte, majd amikor észlelte a mentők megérkezését, visszament a családi házhoz, ahonnan a mentők kórházba szállították. A szúrás behatolt a sértett hasüregébe és megsértette a májat, a hasüreg megnyílása és a máj sérülése miatt a sérülés közvetetten életveszélyes volt. A vádlott a cselekmény elkövetése idején közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt. A vádlott és élettársa az élettársi közösséget helyreállították, jelenleg is együtt élnek.

A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a vádlottat bűnösnek találta életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, ezért őt 2 évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést az ítélet súlyosítása végett, a börtönbüntetés végrehajtásának felfüggesztése érdekében.

A Győri Ítélőtábla Dr. Makai Lajos vezette büntető tanácsa a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.