Június 15-én rendben lezajlott a 2006/2007-es tanév utolsó Diákhitel-folyósítása. Az őszi és a tavaszi szemeszter során csatlakozó 23.815 új igénylővel együtt ebben a tanévben 95.020 felsőoktatásban tanuló diákot segített a Diákhitel, hogy tanulmányaik alatt a maximumot hozhassák ki magukból. Õk összesen 24 milliárd 425 millió forintot kaptak ebben a tanévben.

A Diákhitel-rendszer üzleti haszon nélkül, önköltségi elven működik és a banki hiteleknél jóval kedvezőbb feltételeket nyújt. A 2001-es indulás óta eddig összesen 234.155-en éltek ezzel az előnyös kölcsön-lehetőséggel és a számukra kifizetett összeg megközelítette a 132 milliárd forintot.

Ebben a tanévben a korábbiaknál valamivel nagyobb arányban (60 %) választották az egyösszegű kifizetést a havi folyósítással szemben. A választható kölcsönnagyság tekintetében továbbra is a magasabb összegek voltak a népszerűbbek. Az ügyfelek 46 %-a választotta a havi 30 ezer forintos, 28 %-a a havi 25 ezer forintos, 8 %-a a havi 21 ezer forintos, 4 %-a a havi 15 ezer forintos kategóriát. A költségtérítéses képzésben résztvevő ügyfelek közel harmada – 11 ezer diák – élt a kizárólag csak általuk igényelhető havi 40 ezer forintos összeg választásával.

A Diákhitel biztonságos visszafizetethetőségéről tanúskodik, hogy a döntő többség számára a törlesztés nem okoz különösebb gondot. Az indulás óta több mint 27 ezren – csak ebben a tanévben 9600-an – már vissza is fizették a teljes adósságukat. A tanév során az ügyfelek kötelező törlesztőrészletként 6,5 milliárd forintot, valamint ezen felül – kihasználva a díjmentes, és közvetlenül a tőketartozást csökkentő előtörlesztés lehetőségét – 2,3 milliárd forintot fizettek be. Jelenleg 85 ezren kötelezettek törlesztésre, a tartósan nem fizetők aránya pedig változatlanul alacsony, 3 % körüli.