A Fővárosi Ítélőtábla pontot tett annak a pernek a végére, melyben az RTL Klub nyújtott be keresetet az ORTT-nek a csatorna által hat éve sugárzott, Frei Tamás nevéhez fűződő, Orbán Viktor akkori miniszterelnök bérgyilkos általi megöletését taglaló műsorát elmarasztaló határozata ellen. A jogerős ítélet szerint a televízió a törvényt és a műsorszolgáltatási szerződést is megsértette.

Jogosan marasztalta el az Országos Rádió- és Televíziótestület még 2001-ben az RTL Klubot, megállapítva, hogy a csatorna A riporter Frei Tamás című műsor előzetesének közlésével megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt, valamint a testülettel kötött műsorszolgáltatási szerződést – állapította meg nemrégiben a Fővárosi Ítélőtábla jogerős határozata.

A csatorna 2001. május 16-án sugárzott műsorának előzetesében elhangzott: “Legyenek részesei egy kockázatos kalandnak! Tartsanak Frei Tamással Moszkvába! Béreljék fel vele együtt azt a bérgyilkost, aki egymillió dollárért még a magyar miniszterelnököt is megölné!”

Az elhangzottak miatt az ORTT több mint ötmilliós kötbér megfizetésére kötelezte az RTL-t, és tíz percre felfüggesztette műsorainak sugárzását. A közigazgatási határozat rámutatott: a média egyetlen szereplője sem engedheti meg magának, hogy lehetséges gyilkosság célpontjaként bárkit, így egy közjogi méltóságot viselő személyt jelöljön meg.

Az RTL a határozat felülvizsgálata miatt pert indított, a keresetnek a Fővárosi Bíróság első fokon helyt adott, az Országos Rádió- és Televíziótestület azonban fellebbezett a döntés ellen, a táblabíróság pedig megváltoztatta az eljárás megismétlését előíró ítéletet, és elutasította a felperes televízió keresetét. A csatorna álláspontja eddig az volt: nem sértették meg a vonatkozó rendelkezéseket, csupán erkölcsi hibát követtek el.