Az OTP Bank jelezte, hogy több ügyfelétől kapott olyan bejelentést, amelyek látszólag a bank nevében küldött angol nyelvű emailekre és az azokból elérhető meghamisított weboldalra hívták fel a figyelmet.

A Biztonságportál infomaciói szerint az OTP Bank gyorsan reagált arra a biztonsági fenyegetettségre, amely a bank weboldalának meghamisításával próbálja megtéveszteni a felhasználókat. A magyar pénzintézetet érintő adathalász (phishing) támadás célja, hogy minél több bizalmas adatot szerezzen meg a gyanútlan felhasználóktól.

Az OTP Bankhoz kapcsolódó adathalászat egy angol nyelvű email formájában veszi kezdetét. A levélben elhelyezett hivatkozásra kattintva egy meghamisított, angol OTP-s weboldal jelenik meg. A grafikai elemek és a weblap kinézete első ránézésre nagyon hasonlít az eredeti oldalhoz, de azért van néhány olyan jel, amelyek segíthetik a rosszindulatú site felismerését. Egyrészt a böngésző címsorában egy www.gamecrap.com domainhez tartozó URL jelenik meg.

Korábban számos magyar bank oldala esetén próbálkoztak az adathalászok. Világszerte pedig mindennaposak az ehhez hasonló támadások, csak a bankok nem szívesen vallják be…