Jogellenes fogvatartás miatt kedden feljelentést tesz a nyomozó ügyészségen Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő védője – tudta meg a Független Hírügynökség Futó Barnabástól, a politikus jogi képviselőjétől. Az ügyvéd azt mondta nem tudja, hogy jelenleg hol tartózkodik ügyfele, a politikussal csak telefonon tartja a kapcsolatot.

Újabb feljelentést tesz az állítása szerint megvert fideszes Lengyel Zoltán ügyvédje. Kiderült ugyanis, hogy a rendőrök azután tartották fogva másfél órán át a politikust, hogy Lengyel Zoltán élettársa bemutatta nekik a képviselő diplomata útlevelét. Ebből egyértelműen kiderül, hogy országgyűlési képviselőről van szó, ekkor pedig azonnal el kellett volna engedni a politikust a képviselői jogállásról szóló törvény alapján. Országgyűlési képviselőt ugyanis csak tettenéréskor lehet a mentelmi jog figyelmen kívül hagyásával fogva tartani – mondta el Futó Barnabás.

Futó Barnabás elmondta, hogy az ügyészségnek a törvények szerint három napja van arra, hogy döntsön arról, hogy a korábbi iratokhoz most csatolni kívánt feljelentést elfogadja-e, azaz indul-e ebben az ügyben is nyomozás. Ha a nyomozó ügyészség a feljelentésben nyomozni kezd, akkor újra meg kell hallgatni a rendőröket, a képviselő élettársnőjét és magát a képviselőt is- tette hozzá Futó Barnabás.

Futó Barnabás elmondta, hogy jelenleg ő sem tudja, hol tartózkodik a védence. Az ügyvéd hozzátette, hogy Lengyel Zoltánnal telefonon tartja a kapcsolatot. Annyit még elmondott, hogy a képviselő a szabadságát tölti valahol, de arról sincs tudomása, hogy Magyarországon tartózkodik-e.

Lengyel Zoltánt július elején a gellérthegyi alagútnál igazoltatták a rendőrök. A képviselő szerint megverték az egyenruhások, de a rendőrök szerint pont fordítva történt: a képviselő ütötte meg egyiküket. Az ügyben a politikus és a rendőrök feljelentése alapján is nyomozás indult.