Az APEH Rapid csoportjai a mai napon ismét ellenőrzéseket tartottak a Józsefvárosi kínai piacon. Az ellenőrök egyetlen esetben sem kaptak a vásárlásaikról nyugtát. Ezért elmondható, hogy a kínai piacon a nyugtaadási morál sokkal rosszabb, mint egyéb üzletekben, szolgáltatásoknál. A kiszabott büntetés várhatóan megközelíti az 1 millió forintot.

Az APEH a havi ellenőrzési tervének részeként rendszeresen ellenőrzéseket végez más piacokhoz hasonlóan a Józsefvárosi piacon is.

Az APEH Rapid csoportjai két adóellenőrből és egy pénzügyőrből állnak. Gyorsan kell cselekedniük az ellenőrzésekkor, hisz a hír futótűzként terjed a piacon és az árusok pillanatok alatt bezárnak, elszaladnak. Ategnap délelőtti akció legfontosabb eredménye, hogy az ellenőröknek már a piac bejáratánál sikerült egy „számlaárust” leleplezniük. A férfi olyan üres számlatömböt árusított, amelyben bélyegzővel előre nyomtatottan szerepelt a kibocsátó neve, címe, adószáma. Az ilyen számlatömb felhasználásával (további adatainak tetszőleges kitöltésével) fiktív számlákat lehet kiállítani. A férfi ellen az adóhatóság a rendőrségen feljelentést tesz. Az akcióban az ellenőrök 7 nyugatadási kötelezettség ellenőrzését is lefolytatták. A próbavásárlások során egyetlen esetben sem kaptak nyugtát. Hasonlóan rossz arányt mutatnak az áruk eredetének igazolását célzó ellenőrzések.

A 8 db árueredet vizsgálat során a vállalkozók egyetlen esetben sem rendelkeztek az áru eredetének igazolásával. A Rapid csoportok 5 esetben ellenőrizték a foglalkoztatottak bejelentését. A vállalkozók a helyszínen egyik esetben sem tudták igazolni a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését, ezért az ügyekben további vizsgálatok szükségesek.
Az adóhatóság az év hátralévő időszakában is folytatja ellenőrzéseit a piacokon.