Elfogadta a parlament a vagyontörvényt. A Fidesz és a KDNP kérésére a kórháztörvény után a vagyontörvényről is név szerint szavazott az országgyűlés. A Parlament előtt a feldühödött tüntetők megdobálták a szocialista képviselőket és köpködtek feléjük.

Hivatalosan véget ért az Élőlánc Magyarországért mozgalom demonstrációja, azonban a Parlament előtt este 10 után még mintegy ötszázan demonstráltak a kormány lemondását követelve, többen a távozó képviselőket dobálták.

Az állami vagyonról szóló szavazás után – de még annak hivatalos kihirdetése előtt – Molnár Oszkár, a Fidesz országgyűlési képviselője a tüntetőknek beszámolt a szavazás eredményéről, és úgy fogalmazott: Magyarországot Gyurcsány Zrt.-nek fogják hívni.

Ezt követően bejelentették hogy véget ért az Élőlánc demonstrációja.

A helyszínen maradtak – köztük korábbi Kossuth téri tüntetők – egyebek között azt skandálták, hogy “vesszen a kormány” és hogy “fegyverbe!”.

A tüntetők közül többen megpróbálták szétszedni a kordont, de az erősen össze van fogatva. Ezután a kordon mögött összesen mintegy 40-50 rendőr sorakozott fel. A rendőrök nem rohamfelszerelésben, hanem egyenruhában vannak. Vannak akik a Parlamentből távozó képviselők felé köpködnek, a virágágyásból kitépték a növényeket és annak földjével próbálják megdobálni a szocialista honatyákat.

A hírTV helyszínen lévő tudósítója szerint Szabó Zoltán MSZP-s képviselő visszaszólt a tüntetőknek, amikor megpróbálták feltartóztatni a Parlament 1-es kapujánál. A demonstrálók egy csoportja állítólag megrugdosta a 2-es villamost is. A tüntetők közül többen azt hangoztatták hogy még visszatérnek holnap, ám keddre nincs helyfoglalásuk.

A vagyontörvény elfogadása

A szavazáson végül a jelenlévő kormánypárti képviselők támogatásával 190 igen és 156 nem voks született.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság, az ÁPV Zrt. és a Nemzeti Földalap összevonásáról szóló jogszabályt a kormánytöbbség a tavaszi ülésszak zárónapján egyszer már elfogadta, de az államfő megvétózta a döntést.

Az állami vagyonról szóló törvényt június 25-én fogadta el az Országgyűlés, de a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte. Sólyom László nyáron arra hivatkozva nem írta alá a törvényt, hogy a jogszabály által létrehozandó Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjai hat évre nyernének megbízatást, hosszabb időre, mint egy kormányzati periódus. Ugyanakkor olyan hatáskörök gyakorlására kapnak felhatalmazást, amelyek a mindenkori kormány felelősségi körébe tartoznak. A Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfő délelőtti ülése után jelentették be, hogy az ellenzék név szerinti szavazást kér a törvény hétfői zárószavazásán.