Eltűnt a Malina Hedvig-ügy iratanyagából az a dokumentum, amelyben a szlovák titkosszolgálat egyik volt munkatársa feljelentést tett a magyar diáklány ellen. Ezt Hedvig védőügyvédje, Roman Kvasnica erősítette meg az aktualne.sk szlovák hírportálnak. Nyoma veszett a feljelentő nyilatkozatát tartalmazó jegyzőkönyvnek is.

Az említett feljelentő az a Peter Korcsèek, aki Vladimír Mecsiar 1994 és 1998 közti kormánya idején dolgozott a szlovák titkosszolgálatnál. Volt azonban Malina Hedvig ellen egy másik feljelentés is – egy vágsellyei civiltől. Ezt a férfit – néhány nappal azelőtt, hogy a diáklány ellen hamis eskü- és vallomástétel vádjával elindult a máig tartó eljárás – felakasztva találták annak a vágsellyei bérháznak a pincéjében, ahol lakott. A rendőrség szerint az illető öngyilkos lett.

Arra, hogy hiányzik a feljelentésről szóló irat és a feljelentő nyilatkozatát tartalmazó jegyzőkönyv, azért csak most derült fény, mert Malina Hedvig védőügyvédje mindeddig nem tekinthetett az eljárás iratanyagába. Az a nyomozó, aki ezt nem tette lehetővé számára, már felel az ügyért, mert a főügyész az eljárás során tapasztalt hibák miatt egy ötfős vizsgálati csoportot bízott meg ezzel a Malina Hedvig-ügyben.

A tavaly nyáron Nyitrán megvert diáklánnyal kapcsolatban két eljárás indult. Az egyik a támadás miatt, de azt rövid nyomozás után azzal zárták le, hogy nem történt bűncselekmény, az egészet csak az egyetemi hallgató találta ki. Később ez az álláspont úgy változott, hogy megverhették ugyan, de biztosan nem úgy, ahogyan azt ő állítja. A másik eljárás az első hivatalos eredményéből következik, hiszen abból indul ki, hogy Hedvig hamisan esküdött és tett vallomást megtámadása ügyében.