Többen felháborodottan telefonáltak a Gyermekrák Alapítvány irodájába, mert egy gyermek hívta fel őket telefonon hangfelvételről, aki az Alapítvány nevében adományokat gyűjt.

Többen felháborodottan telefonáltak a Gyermekrák Alapítvány irodájába, mert egy gyermek hívta fel őket telefonon hangfelvételről, aki az Alapítvány nevében adományokat gyűjt. A Gyermekrák Alapítvány tájékoztat minden érintettet, hogy az adománygyűjtést szélhámosok szervezik. A Gyermekrák Alapítvány tíz éves működése alatt egyetlen egyszer sem gyűjtött adományt telefonhívások útján, nem zaklatott és nem zaklat adományért magánszemélyeket otthonaikban, közterületeken. /Az Alapítványt támogatni kizárólag banki átutalással, postai vagy házipénztári befizetéssel, valamint a személyi jövedelemadó 1%-ról szóló rendelkezéssel lehet./

A gyermekhang kérésére felajánlott adományok nem a Gyermekrák Alapítványhoz, illetve általa a rákbeteg gyermekekhez kerülnek, hanem szélhámosokat gazdagítanak, kocsmákban, játéktermekben landolnak. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a jóhiszemű adományozók, akik a szélhámosok kérésére pénzt ajánlottak fel, úgy érzik, hogy eleget tettek lelkiismereti “kötelezettségüknek”, hiszen a Gyermekrák Alapítványon keresztül már segítettek a beteg gyermekeknek, így a továbbiakban a civil szervezetek elesnek a tényleges támogatásoktól.

Az ügyben a szervezet felé már rendőrségi megkeresés is érkezett, bejelentések alapján próbálják megtalálni a Gyermekrák Alapítvány nevével visszaélő szélhámosokat.