Burkolt reklám közlése miatt nyolcszázezer forintos bírsággal sújtotta a Magyar Televíziót (MTV), egy újabb esetben pedig hatósági vizsgálatot rendelt el a médiahatóság – tudható meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) napokban elfogadott határozatából.

A döntésből csupán annyi derül ki, hogy június 30-án, a Nap-kelte című reggeli műsorban volt látható a kifogásolt műsorszám.

A másik (szintén a reggeli magazinnal kapcsolatos) esetben a gazdasági híradó szeptember 25-i és 27-i adásában az egyik pénzintézetről elhangzottakkal kapcsolatban vizsgálódik az ORTT – áll a határozatban.

A médiatörvény úgy fogalmaz: “burkolt, illetve tudatosan nem észlelhető reklám nem közölhető”.

Gyárfás Tamás, a Nap-kelte producere szerint “sajnálatos, még inkább gépies, abszurd”, ahogy a médiahatóság mechanikusan értelmezi az esetet.

Mint mondta, néhány héttel leköszönése után járt Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány “egy másik uniformisban”, egy utazási iroda képviseletében a stúdióban, és mesélt arról, milyen túrákat kínálnak.

A producer szerint mindennél ékesebben bizonyította, hogy az életben mindenki egyszer fent, egyszer lent van, s többet árult el Gergényi sorsáról, mintha végigkövették volna az előző hetét.

Gyárfás Tamás hangsúlyozta, az interjúért semmilyen ellentételezést nem kaptak, és ma is ugyanúgy készítenék el, “feltéve, hogy engedik”.

Arra a kérdésre, hogy bíróságon támadják-e meg az ORTT döntését, a producer úgy nyilatkozott, peren kívül, a történtek “újraértékelésével” szeretnék rendezni a dolgot, “ha a hatóság erre kész”.