Az Országgyűlés elsöprő többséggel fogadta el azt a szocialista képviselők által benyújtott módosító indítványt, amely az adótörvény-javaslatból törölte a kisadók összevonására vonatkozó paragrafusokat hétfőn (november 5.) a parlamentben.

Az Országgyűlés 324 igen szavazattal, 28 ellenében fogadta el a javaslatot, amely meghiúsítja azt a kormányzati szándékot, hogy összevonják a szakképzési hozzájárulást, az innovációs járadékot és a rehabilitációs járulékot. Korábban ezt az összevonást az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkaadói és munkavállalói oldala sem támogatta.

Az Országgyűlés 342 igen szavazattal – egy ellenében – fogadta el a pályakezdőkre vonatkozó jövedelemadó szabályok módosítását.

A parlament 347 igen szavazattal – kettő ellenében, egy tartózkodással – fogadta el az illetékadóról szóló törvény módosítását. Ez a mentesség szabályait módosítja a beépíthetőségi százalékarány csökkentésével.

Az Országgyűlés hétfőn nem elfogadta azt a szocialista módosító indítványt, amely továbbra is lehetővé tette volna az önkormányzatok számára, hogy négyzetméter-alapon vessék ki az építményadót. Az elfogadandó adótörvény-javaslatban így már csak az értékalapú építményadó szerepel.

Az Országgyűlés 342 igen szavazattal – kettő ellenében, három tartózkodással – fogadta el az “Együtt Egymásért, Egy-Másért Alapítvány” működésével kapcsolatos korrupciógyanús ügyekben való részvétel körülményeit, és ennek nemzetbiztonsági kockázatait vizsgáló bizottság tisztségviselőit és tagjait.

Eszerint a testület elnöke Demeter Ervin (Fidesz), alelnöke Tóth Károly (MSZP), tagjai: Bárándy Gergely (MSZP), Molnár Zsolt (MSZP), Wiener György (MSZP), Gulyás József (SZDSZ), Cser-Palkovics András (Fidesz), Horváth Zsolt (Fidesz), Simicskó István (KDNP), Csáky András (MDF).

A parlament 335 igen szavazattal fogadta el azt a javaslatot is, hogy a sport- és turisztikai bizottságban Puch László helyett Páva Zoltán képviselje az MSZP-t.