Helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság ítéletének a büntetési tételre vonatkozó részét a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa, így jogerősen 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és 8 év közügyektől eltiltást kapott az a zsombói lány, fiatalkorú S. E., akit I. fokon különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítéltek el.

A táblabíróság annyiban változtatott az ítéleten, hogy kimondta: a vádlott cselekményének megnevezése helyesen: különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette.

A nyolc osztály végzett, büntetlen előéletű, fiatalkorú vádlott édesanyja első házasságából született. Miután szülei elváltak, az anya ismét házasságot kötött, amelyből 1996-ban megszületett az ügy későbbi sértettje, J. V.. A vádlott az anyjával és mostohaapjával élt, amikor nevelése során, már 1998-tól kezdve, jelentkeztek a lánynál pszichés zavarok, amik magatartási problémákban nyilvánultak meg. E gondok miatt pszichiátriai gyógykezelésben részesítették a vádlottat. Pszichológiai problémáiból adódóan a lány 2000-ben öngyilkosságot kísérelt meg, s ezt később még két alkalommal megismételte. A fenti gondokkal összefüggésben fk. S. E. folyamatos, ambuláns pszichiátriai kezelés alatt állt.

A bajok a lány mindennapi életében úgy nyilvánultak meg, hogy a vádlott és anyja között állandóan feszült volt a viszony. Ezen felül a vádlott az úgynevezett sátánizmus felé fordult, elkezdett ezzel kapcsolatos szakirodalmat gyűjteni, jegyzeteket készített, verseket írt, és olyan személyekről, akikkel éppen haragos viszonyban volt, halállistákat állított össze. Ezeken olyanok nevét sorolta fel, akiknek halálát kívánta.

A vádlott és a sértett viszonya jónak volt mondható. 2006. június 27-én, amikor az anyja megtiltotta, hogy a lakást elhagyja a lánya, s rá is zárta az ajtót, a vádlott dühében úgy határozott, hogy megöli az akkor tíz esztendős féltestvérét.

Magához vett két kést a konyhában, majd a ház nappalijában megpróbálta mellkason szúrni a fotelben ülő fiút. Ő azonban a szúrás elől elhajolt, majd a vécébe menekült. A vádlott utána szaladt, s mivel a fiúnak nem sikerült a vécé ajtaját bezárnia, belépett oda, és kétszer is nyakon szúrta testvérét. Ezt követően újabb kést vett magához a konyhában, visszament a vécébe, és ott tovább szurkálta áldozatát. (A vizsgálat során – egyéb sebesülések mellett – 70 darab, késtől származó szúrási sérülést fedeztek fel a halott gyereken.)

Mikor a vádlott látta, hogy a sértett meghalt, a ház mellékhelyiségéből egy baltát vitt magával azért, hogy feldarabolja vele áldozatát, majd eltüntesse a holttestet. A halott fiú egyik lábát meg is vágta a baltával, de abbahagyta ezt a cselekményét. Majd levette véres ruháit, megfürdött, átöltözött, s busszal beutazott Szegedre, ahol egy osztálytársát kereste fel. Előtte egy füzetben üzenetet hagyott, amiben másokat vádolt a gyilkosság elkövetésével. Ezt a füzetet a sértett holttestére tette. A vádlott osztálytársának szülei – meglátván a lányon található sérüléseket, ugyanis a vádlott saját magán is sebeket ejtett gyilkolás közben – mentőt hívtak, ami a vádlottat kórházba szállította. Pár nappal később itt vette őrizetbe a lányt a rendőrség.

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. június 21-én fiatalkorú (fk.) S. E. (1989 – zsombói lakos) vádlottat, s ezért őt a bíróság 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügyész az I. fokú ítéletet tudomásul vette, az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.