A Magyar Szabadalmi Hivatal Győrben, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpontja (JRET) keretében szellemitulajdon-védelmi információs pontot létesített.

Az egyetem tanulmányi épületében, a JRET A-104-es központjában működő információs pontot Bendzsel Miklós, a hivatal elnöke és Szekeres Tamás, az egyetem rektora nyitotta meg 2007. november 15-én.

A most felavatott PATLIB Központ az Európai Szabadalmi Egyezményhez csatlakozott tagállamokban működőhálózat részeként kínál sokrétű szolgáltatásokat a hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak, feltalálóknak, innovatív vállalkozásoknak. Az érdeklődők a központ munkatársai segítségével megismerhetik a szellemitulajdon-védelem alapfogalmait, intézményeit, az oltalmi formákat, hozzáférést teremtenek a nyomtatott és elektronikus adatbázisokhoz, segítséget nyújtanak a szabadalmaztatás és jogszerzés folyamatában. Tanácsokat adnak a szellemi termékek hasznosításával, a licencszerződésekkel kapcsolatos kérdésekben. A PATLIB Központ munkatársai hétfőtől szerdáig 13 és 16 óra között, pénteken 13 és 15 óra között díjmentes tájékoztatással és szakmai tanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére.