Helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy szegedi férfit, J. Z.-t hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt I. fokon, mint különös visszaesőt, 2 év börtönre, 3 év közügyektől eltiltásra és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítéltek. Az ítélet így jogerőre emelkedett, ellene fellebbezésnek helye nincs.

A vállalkozóként dolgozó, korábban ittas vezetésért már többször elítélt vádlott 2006. október 16-án egy szegedi italboltban szeszes italt fogyasztott, majd ittas állapotban ült be autójába. Az italbolttól 100-150 méternyire megállították a rendőrök, alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, s ez olyan elszíneződést mutatott ki, ami szabálysértési eljárást alapozhatott meg. A rendőrök jegyzőkönyvet töltöttek ki, de a vádlott ezt nem volt hajlandó aláírni, hanem zsebéből egy köteg pénzt vett elő, számolgatni kezdte, s olyan kijelentést tett a rendőröknek, hogy próbálják meg az ügyet másként elintézni, tegyenek úgy, mintha nem is találkoztak volna.

A rendőrök elmondták, nem állnak el az eljárás megindításától, bár a vádlott ajánlatát többször is megtette, anélkül, hogy konkrét összeget mondott volna. A rendőrök többszöri ajánlatot is következetesen visszautasították, s közölték a vádlottal, hogy vérvételre előállítják. Erre a vádlott megpróbált eltávozni a helyszínről, majd amikor a rendőrök megpróbálták lefogni, ellenállást tanúsított, rugdalózott, kezeivel hadonászott, az egyik rendőrt megrúgta, s mindkét rendőrt megkarmolta.

Ezt követően a rendőrök a vádlott előállítása érdekében erősítést kértek, s a kiérkező újabb rendőrök segítségével az előállítás meg is történt. A vérvétel a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltságát mutatta ki.

Két rendbeli hivatali vesztegetés, 1 rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és 1 rendbeli ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. július 4-én J. Z. (1970 – szegedi lakos) vádlottat, s ezért őt, mint különös visszaesőt, 2 év börtönre, 3 év közügyektől eltiltásra és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.