Az Európai Parlament első 2008-as plenáris ülésén bemutatkozik a szlovén EU-elnökség, szavaznak az illegális bevándorlók kiutasításával, valamint a reptéri illetékekkel foglalkozó irányelvekről, és elfogadhatják Őry Csaba jelentését az uniós szociális biztosítási rendszerekről.

Az EP hétfőn többek között a határon átnyúló, veszteségekkel kapcsolatos adóeljárásokkal (Kauppi-jelentés), a repülőtéri illetékekkel (Stockmann), valamint az üzemanyagokból származó üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésével (Corbey) foglalkozik.

Kedden délelőtt a munkások társadalombiztosítása lesz a téma (Wilmott- és Őry-jelentés), majd ünnepélyes ülésen felszólal a szír nagymufti. Kedd délután a szabadság, biztonság, igazságosság térségéről vitáznak, aztán az illegálisan az unióban tartózkodók visszatérésének közös normái és eljárásai (Weber) lesznek napirenden, majd az európai gyermekjogi stratégiáról (Angelilli) lesz szó. Este többek között a felnőttkori tanulásról szóló jelentést (Pack) vitatják meg a képviselők.

Szerda reggel mutatkozik be a szlovén soros elnökség.

Délután az iráni helyzet, a közösségi jog alkalmazásának ellenőrzése (Frassoni), aztán az uniós romastratégia, majd az EU és a dél-kaukázusi (Polfer), illetve a fekete-tengeri (Anastase) térség kapcsolatai szerepelnek a témák között.

Csütörtök reggel a börtönben lévő nők (Panaiotopulosz-Kassziotu) és az iparban dolgozó nők (Figueiredo) helyzetéről vitáznak a képviselők.