Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa az I. fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését abban az ügyben, amelyben egy kisteleki férfit, Sz.-B. B. -t emberölés kísérletével vádoltak meg. Így a jogerős ítélet értelmében a vádlott 6 év börtönbüntetést kapott, és 6 évre tiltották el a közügyek gyakorlásától.

A büntetlen előéletű, szakképzettséggel nem rendelkező, rendszeresen alkoholt fogyasztó vádlott kisebb megszakításokkal harminc éve élt unokatestvére, K. J. sértett kisteleki tanyáján. Ez idő alatt a ház körüli mezőgazdasági munkákat végezte, amelynek fejében szállást, ellátást, alkalmanként készpénzt kapott. Az eltelt három évtizedben a vádlott és a sértett között csak kisebb összezördülések voltak, komolyan vitára, tettlegességre nem került sor.

2006. május 19-én a sértett tanyáján ünnepséget szervezett azért, mert elkészült a tanya mellett elvezető betonút. Ezen a napon a vádlott nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. Estére, amikor a vendégek elmentek a tanyáról, s már csak az ott lakók maradtak az ingatlanon, a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotába került. A sértett ezt látva felszólította a vádlottat, hogy távozzon a lakrészébe, majd oda el is kísérte a férfit, s az ágyra lökte.

Ezt követően a sértett kiment rendet rakni, összeszedte az üres sörös üvegeket, majd visszatért az épületnek abba a részébe, ahol a vádlott is lakott. Amikor a sértett a melléképület ajtajához ért, a vádlott hasba szúrta. Ezt követően dulakodás alakult ki a két férfi között, mindketten a földre kerültek, és a sértettnek ekkor sikerült a vádlott kezéből a kést kicsavarnia. A sértett felesége hívta ki a mentőt a sokkos állapotban lévő sértetthez, akit a szegedi klinika intenzív osztályára szállítottak, ott műtétet hajtottak végre rajta, aminek eredményeként sikerült az életét megmenteni.

Emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. július 5-én Sz.-B. B. (1957 – kisteleki lakos) vádlottat, s ezért őt 6 évi börtönre ítélte, és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője – jogos védelemre hivatkozva – elsődlegesen a vádlott felmentése, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.