Január 31-én megszületett a második nem jogerős ítélet a 2006. őszi rendőri jogsértések miatt indított kártérítési perek sorában.

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletével 400 ezer forintos nem vagyoni kártérítés és kamatainak megfizetésére kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) jogutódját, a Készenléti Rendőrséget, amiért 2006. október 23-án délelőtt indokolatlanul megbilincselték és előállították H. Attilát a Nádor utcában, majd mintegy nyolc órán keresztül fogva tartották a Gyorskocsi utcában.

A Fővárosi Bíróság nem jogerős ítélete szerint a felperes előállításával és megbilincselésével megsértették a személyes szabadsághoz és az emberi méltóság védelméhez fűződő jogát is, ezért a 400 ezer forintos kártérítésen túl a BRFK-nak és a Rebisz jogutódjának magánlevélben kell bocsánatot kérnie az áldozattól.

A bíróság külön bizonyítás nélkül köztudomású tényként fogadta el a jogsértő intézkedések miatti hátrányok bekövetkeztét és mérlegeléssel állapította meg a kártérítés összegét.