A hazai ingatlan- és vállalati jogi piac vezető szereplője, a Szécsényi Ügyvédi Iroda, a jövőben Ausztria és a közép- és kelet-európai régió élvonalbeli jogi irodája, a Schönherr tagjaként folytatja tevékenységét.

Az 1950-ben Bécsben alapított Schönherr mára Ausztria és a közép- és kelet-európai régió vezető vállalati jogi szolgáltatójává vált. Belgrádi, bécsi, brüsszeli, budapesti, bukaresti, kijevi, ljubljanai, szófiai és zágrábi irodáinak köszönhetően a Schönherr valódi regionális irodaként működik. A csatlakozással a Szécsényi Ügyvédi Iroda kiterjeszti tevékenységét a kelet- és közép-európai térség egészére, és ezzel lehetővé válik a hazai és külföldi ügyfelek támogatása regionális beruházásaik megvalósításában.

“A határokon átnyúló tranzakciók során a piac elvárja az ügyvédi irodáktól, hogy regionális jogi szolgáltatást nyújtsanak valamennyi érintett piacon egységesen magas színvonalon.” – mondta Szécsényi László, a budapesti iroda vezető partnere. “Felismertük ezt az igényt, ilyen ügyvédi irodává kívántunk válni, és a Schönherrhez történő csatlakozással ez lehetővé válik számunkra.”

Christoph Lindinger, a Schönherr vezető partnere számára egyértelmű a Szécsényi Ügyvédi Iroda jövőbeni szerepe: “A Szécsényi Ügyvédi Iroda többet jelent számunkra, mint egyszerű kaput a magyar piac felé. Az együttműködésnek köszönhetően a budapesti iroda szakértelmét a régióban jelen lévő valamennyi ügyfelünk rendelkezésére bocsáthatjuk. Egy, a kelet- és közép-európai piacról hasonlóan gondolkodó, ambiciózus partnert kerestünk, és ezt a Szécsényi Ügyvédi Iroda személyében megtaláltuk.”

Regionális hálózatában a Schönherr hét integrált szakcsoportot – Vállalati/M&A, Bankjog és Finanszírozási ügyletek, Ingatlanjog, Szellemi tulajdon joga, Versenyjog /Közösségi jog, Közigazgatási jog és Vitarendezés – tart fenn, amelyeknek a 20 budapesti jogász e regionális együttműködéssel részesévé válik.

A vállalati jog, a banki és finanszírozási jog és a versenyjog területén aktív Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda az ingatlanjogi tanácsadásban (akvizíciók, ingatlan-fejlesztési és ingatlan-finanszírozási projektek) piacvezetőnek számít Magyarországon. Közreműködött többek között Ausztria vezető tőzsdei ingatlan-befektetési társasága, az Immoeast magyarországi ingatlanportfóliójának felvásárlásában, vagy a Club Aliga privatizációjában. Az ingatlanjogi ügyek mellett 2005 óta az M&A tranzakciók is egyre növekvő részt képviselnek az iroda portfoliójában.

A Schönherr közelmúltban Kelet- és Közép-Európában lebonyolított legjelentősebb tranzakciói között megtalálható a Barr Pharmaceuticals Inc. képviselete a horvát PLIVA d.d. megvásárlása során (USD 2,5 milliárd), az eladói oldalon álló RWE/Gaz de France/IFC konzorciumának képviselete a KGM nevű kazah olajvállalat eladásában (USD 1 milliárd). Az irodai jogi tanácsadói szerepet vállalt Szerbia harmadik telekomszolgáltatói engedélyének megszerzésében a Mobilkom Austria számára, az OMV kiskesekedemi üzletágának átstrukturálásában Délkelet-Európában, az UNIQA AG és a Generali biztosítók terjeszkedése során Szerbiában, Bulgáriában, Ukrajnában és Albániában, továbbá a DaimlerChrysler Automotive és a Tiriac Auto vegyesvállaltának létrehozásában Romániában.

A Schönherr Szécsényi Ügyvédi Irodát Dr. Szécsényi László vezető partner irányítja.