A „Visegrádi Négyek” és Szlovénia adóhivatalai között meglévő szoros együttműködés a közeljövőben tovább erősödhet. Az érintett országok hivatalai – egymás folyamatos tájékoztatásával – egyre intenzívebben kapcsolódnak be a határokon átnyúló üzleti és kereskedelmi kapcsolatok ellenőrzésébe.

Az öt ország szervezetei közötti hatékonyabb együttműködést segíti elő adóhivatali vezetők első informális találkozója, amelyre a szlovák adóhivatal vezetőjének kezdeményezésére került sor március 3-4-én Pozsonyban.

Az ülés célja az érintett országok adóigazgatási fejlesztési irányainak és szervezeti megoldásainak kölcsönös ismertetése volt. A találkozó eredményeképpen az egyes adóhivatalokat irányító vezetők betekintést nyerhettek egymás jelenlegi működési feltételeibe, valamint stratégiai fejlesztési törekvéseibe.

A vezetők megállapodtak abban is, hogy a jövőben is rendszeresen találkoznak a térség adóhivatalainak nemzetközi szempontból fontos munkájának összehangolása érdekében.
A találkozóval egyidejűleg többoldalú ellenőrzési egyeztető ülés zajlott – a szintén szlovákiai Donovaly-ban – az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága és a Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága adóellenőreinek részvételével.