A Fidesz és a KDNP szerint az elektronikus információszabadságról szóló törvény módosítása félmegoldást nyújt, míg az SZDSZ és az MDF támogatta a javaslatot az általános vita során kedden a parlamentben.

Tóth András (MSZP) arra az ellenzéki felvetésre, hogy a kormányzati portálon csak 1998. január elsejéig visszamenőleg találhatók meg a jogszabályok, azt mondta, hogy akkortól történik elektronikusan a Magyar Közlöny szerkesztése. Hozzáfűzte: vélhetően mind a 3.200 magyar településen van mód a könyvtárakban, polgármesteri hivatalokban és a faluházakban információs pontok kialakítására a hatályos jogszabályok iránt érdeklődő állampolgárok számára.

Salamon László (Fidesz) álláspontja szerint a papír alapú Magyar Közlöny nem biztos, hogy hiteles lesz akkor, ha a törvény az elektronikus változatot nevezi hitelesnek.

Mécs Imre (MSZP) arról beszélt, hogy már az 1990-es évek elején javasolta a parlamentben, hogy őrizzék meg a nyomdák, kiadók teljes anyagát, mivel albumok, könyvek, kiadványok esetében ez hatalmas nemzeti értéket jelent.

Csizmár Gábor államtitkár a vitában elhangzottakra reagálva úgy értékelte, nem jelent nagy eltérést a jelenlegi jogszabályhoz képest, hogy a 21 éve hivatalos jogszabály-forrásként törvényesített Magyar Közlöny mellett a jövőben annak elektronikus változata is az lesz.

Az államtitkár arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy egyértelműbb álláspontot fogalmazzanak meg, mivel azonos pártszövetséghez tartozó képviselők nevezték a vitában a javaslatot egyszer túlságosan elsietettnek, majd félmegoldásnak.

Az elnöklő Áder János lezárta az általános vitát, a módosító javaslatokról várhatóan következő ülésén határoz az Országgyűlés.