2007-ben a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz több mint ezer esetben érkezett bejelentés kéretlen elektronikus hirdetések (spam) miatt és ezek közül 465 esetben hozott a hatóság elmarasztaló döntést, derül ki az elektronikus hirdetésekkel kapcsolatban elvégzett felügyeleti eljárásokról szóló összefoglalóból. 2007-ben a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz több mint ezer esetben érkezett bejelentés kéretlen elektronikus hirdetések (spam) miatt és ezek közül 465 esetben hozott a hatóság elmarasztaló döntést, derül ki az elektronikus hirdetésekkel kapcsolatban elvégzett felügyeleti eljárásokról szóló összefoglalóból.

A bejelentések száma 2007-ben jelentősen nőtt, míg a hatóság 2006-ban 258 ügyet zárt le, addig az elmúlt évben összesen 1025 bejelentés érkezett az NHH-hoz és ebből a hatóság 989 esetben hozott az eljárást befejező döntést.

A kéretlen elektronikus hirdetések tartalmuk szerint számos szolgáltatást és termékek népszerűsítettek. Az elmúlt évben a legtöbb bejelentés a képzési-oktatási tevékenységet és rendezvényeket, illetve különböző informatikai szolgáltatásokat érintő üzenetek miatt érkezett.

Az NHH ismételt, vagy nagyfokú jogsértés esetén bírságot is kiszabhat a hirdetőkre. 2007-ben 15 esetben, összesen 1,7 millió forint bírságot szabott ki a hatóság, ebből az egy hirdetőre eső legnagyobb összeg 210 ezer forint volt. 2006-ban a hatóság 13 esetben, összesen 1,3 millió forint bírságot szabott ki.