A Magyar Nemzet birtokába került jogi szakvélemény szerint vagyoni kárt okozott egy törvényellenes szerződés megkötésével a HospInvest által működtetett kiskunhalasi kórház igazgatója; erről a lap szombati számában ír.

Hűtlen kezelés, csalás, magánokirat-hamisítás és más bűncselekmények gyanúja miatt büntetőfeljelentést javasolt egy ügyvédi iroda Romhányi Zoltánnal, a HospInvest által működtetett kiskunhalasi kórház jelenlegi ügyvezető igazgatójával, a váci kórház volt gazdasági igazgatójával szemben – olvasható a Magyar Nemzetben.

A részletekről a lap azt írja: a jogi szakvélemény szerint két évvel ezelőtt a Jávorszky Ödön Kórház és a Hites Szolgáltató Bt. között diagnosztikai műszerekre bérleti szerződés jött létre. A kórház részéről – gazdasági igazgatóként – Romhányi úgy írta alá a megállapodást, hogy a betéti társaság felszámolás alatt állt, illetve, hogy a bérbe adó társaságnak egyben ő is beltagja volt.

A lap beszámol arról is, hogy megkereste Romhányi Zoltánt, aki nem tagadta, hogy a szerződést ő írta alá, azt azonban már cáfolta, hogy tudatában lett volna a Hites Bt. felszámolásának.