A Népszava szerint a költségvetési és adóügyek mellett azokról a reformokról is tárgyal csütörtökön Noszvajon az MSZP elnöksége, amelyeket a kormány a tavaszi ülésszakon terjeszt majd az Országgyűlés és a társadalom elé. Ezek sorába tartozik a kétharmados önkormányzati törvény, amely részben a nagyobb települések képviselő-testületei létszámának csökkentésével érne el kiadáscsökkentést.

A lap csütörtöki számában megjelent cikk szerint az Önkormányzati Minisztériumban készül egy olyan tárcajavaslat is, amely bizonyos kötelező önkormányzati feladatokat állami feladattá tenne, beleértve a finanszírozást is. Felmerült, hogy a kötelező feladatokat a települések méretétől függően differenciálják, illetve csökkentsék az igazgatási kiadásokat a körjegyzőségi rendszer kiterjesztésével.

A tervek szerint az MSZP vezetése tárgyal a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának megőrzését szolgáló középtávú intézkedésekről, valamint a pártok gazdálkodásának átláthatóbbá tételéről is, amelynek az Országgyűlés az elmúlt években többször eredménytelenül futott neki.

A Népszabadság arról ír, hogy a tanácskozás témája az is, hogy érdemes-e ismét napirendre venni a kisebb parlament kérdését. A lap információi szerint a kormányfő ezt szorgalmazná, az elnökségben azonban ezzel kapcsolatban még eltérőek a vélemények.