A Népszabadság szerint a rendőrségen és az ügyészségen is elismerték: a terézvárosi képviselők meggyanúsítása előtt jogértelmezési vita folyt azon, hogy egy testület tagjait terheli-e jogi felelősség döntéseikért.

A Legfőbb Ügyészség egyik korábbi állásfoglalása szerint azonban, mivel idegen vagyonnal – az önkormányzatéval – gazdálkodnak, büntetőjogi felelősségük is van. Így nem kellett külön ügyészi utasítás a gyanúsításhoz – ismerteti a napilap csütörtöki száma.

Verók István, Terézváros MSZP-s polgármestere, miután hűtlen kezeléssel gyanúsították meg a kerület képviselő-testületének 2002- 2006 között hivatalban volt MSZP-s, illetve SZDSZ-es tagjait, kedden azt mondta: az ellenzékben lévő pártok nyomás alá helyezték az ügyészséget, a rendőrség pedig, ügyészi utasításra, egy három éve folyamatban lévő ügyben rendelt el nyomozást, s büntetőügynek álcázott, de valójában gátlástalan politikai bosszúról van szó.

A napilap rendőrségi forrásai is visszautasították a Verók által mondottakat. Elmondták: komoly polémia folyt azon, hogy a testület tagjait terhelheti-e jogi felelősség.

A teljes önkormányzati frakciók meggyanúsításával járó eljárás az Andrássy út 47. szám alatti épület eladása miatt indult.

A csütörtöki Magyar Nemzet az ügy kapcsán arról ír, hogy feltehetőleg közpénzből feladott, negyedoldalas politikai hirdetésben intéztek támadást a magyar nyomozó hatóságok ellen Terézváros szocialista képviselői.